Dit zijn die bultjes op je arm en zo kom je er vanaf

Iedereen heeft er wel eens last van: bultjes op de achterkant van je armen. Een soort permanente kippenvel die af en toe heel irritant (want rood en droog) kan zijn. Maar wat is het precies en hoe kom je er nu vanaf? Beautify helpt je op weg.

Wat zijn de bultjes op je armen?

Deze bultjes hebben een naam, namelijk Keratosis Pilaris. In feite zijn ze niets meer dan opgehoopt keratine (haar proteïne) in de poriën dat de weg blokkeert voor nieuwe haartjes. Je krijgt dus bultjes op de plekken waar anders haartjes zouden zitten.

Wat kun je doen tegen Keratosis Pilaris?

Het slechte nieuws is dat je het nooit helemaal kunt stoppen of voorkomen. Haartjes blijven natuurlijk telkens opnieuw groeien. Het is genetisch en op de een of andere manier exfolieert de huid aan de buitenkant van de armen niet genoeg van zichzelf. Het goede nieuws daarentegen dat je je wel genoeg kunt doen om het te verminderen of tijdelijk zelfs helemaal weg te krijgen.

Aan de slag met een chemische exfoliant

Het gebruik van AHA’s (Alpha Hydroxy Acids, oftewel dé exfolianten waar iedereen het op dit moment over heeft) kan ervoor zorgen dat je bultjes een behoorlijke periode wegblijven. Zoek op de verpakking naar glycolzuur (glycolic acid) of melkzuur (lactic acid). Deze verwijderen dode huidcellen op de bovenste laag van de huid en maken je huid zachter. Wij zijn fan van deze exfoliator van First Aid Beauty.

Gebruik een borstel voor het lichaam

Naast reinigingsborstels voor het gezicht, zijn er tegenwoordig ook genoeg varianten voor je lijf te vinden. Je scoort er tegenwoordig al één voor een paar euro bij bijvoorbeeld Etos. Ook hiermee kun je zachtjes de dode huidcellen van je huid verwijderen. Eventueel kun je hem samen met je chemische exfoliant gebruiken.

Bezoek een dermatoloog

Mochten bovenstaande opties niet helpen, dan is het wellicht goed om even langs een dermatoloog te gaan. Zij zijn ten slotte gespecialiseerd hierin en kunnen jou het allerbeste adviseren. Kom je er dus niet uit, neem dan contact met een specialist op.

Lees ook:

Allure

Reageer op artikel:
Dit zijn die bultjes op je arm en zo kom je er vanaf
Sluiten