Bye bye hangover! Met deze smoothie kom je van die helse kater af

We hebben allemaal ochtenden gehad, waarbij je wakker wordt en direct spijt hebt van je gezellige avondje drinken. De kater is verschrikkelijk en het liefst wil je vooruitspoelen naar het moment dat je je weer normaal voelt. Niet getreurd, deze smoothie zal je van je kater afhelpen. Zó goed zelfs, dat je bijna zin hebt om het allemaal opnieuw te doen.

Katers zijn verschrikkelijk. Ze kunnen je hele dag verpesten. Iedereen heeft een andere manier van het gevecht met een kater aangaan. Sommige mensen kiezen voor vet eten, anderen weer voor een recordhoeveelheid koffie. Toch zou het fijn zijn om niet altijd te hoeven boeten voor je daden. Met behulp van deze smoothie hoeft dat dus ook niet.

Blauwe bessen

Deze heerlijke zoete besjes hebben veel antioxidanten en dat is nou precies wat je nodig hebt na een avondje drinken. Van alcohol kun je lage bloedsuiker krijgen en je vermoeid voelen. De antioxidanten in blauwe bessen kunnen dat vermoeide gevoel tegenwerken.

Spinazie

In spinazie zit veel kalium, vitamine C en ijzer. Dit zijn allemaal belangrijke elementen bij het aanvechten van een kater. Kalium is vooral heel handig om van je ziek, zwak en misselijke gevoel af te komen. Daarnaast zitten in spinazie antioxidanten, zoals in de blauwe bessen.

Banaan

Bananen zitten boordevol kalium. Ze geven een onwijze energieboost, die je zeker kunt gebruiken. Ze helpen bij het regelen van je bloeddruk, die een dipje heeft gehad na een avondje drinken. Daarnaast zorgen ze voor een zoete vleug in je smoothie.

Griekse yoghurt

Als je suikerspiegel daalt, dan verbrand je meer eiwitten en mineralen. Het is belangrijk om deze aan te vullen en dat kan met Griekse yoghurt, want dat zit vol met eiwitten. Naast dat het goed voor je is, maakt het je smoothie ook lekker romig.

Recept:
1 banaan
250 ml Griekse yoghurt
100 gram blauwe bessen
handje vol spinazie
theelepel lijnzaad

En blenden maar. Dag kater, tot nooit meer ziens.

LEES OOK: 66 gedachtes die door je hoofd gaan wanneer je wakker wordt met een kater

Reageer op artikel:
Bye bye hangover! Met deze smoothie kom je van die helse kater af
Sluiten