Bye bye kater: Blanke tequila is wat we nodig hebben

We weten allemaal hoe het gaat: jij en je squad hebben een avondje uit gepland en helemaal zin om te dansen tot jullie erbij neervallen. Waar de avond keurig begint met een aantal wijntjes of biertjes, wordt er rond middernacht weer een fles tequila tevoorschijn gehaald. Hangover guaranteed. Maar nee hoor, dat komt niet door deze tequila.

Goed nieuws voor iedereen die het heerlijk vindt om zich tijdens het uitgaan te vergrijpen aan citroen, zout en het beruchtste drankje dat er is. De ‘blanco tequila’ is door health goeroes in LA namelijk uitgeroepen tot de gezondste tequila die je kunt krijgen. Misschien niet een heel grote verrassing, aangezien tequila sowieso vegan en glutenvrij is.

Maar – en het wordt nog beter – het schijnt dat je van tequila echt geen kater kunt krijgen. En daar is een goede reden voor. Het draait om de puurheid van de vloeistof.

Go tequila!

Blanke tequila is gemaakt van 100 procent pure agave, terwijl andere dranken een mix van glucosestroop en verschillende suikers hebben. En laat dat nou net de boosdoener zijn voor een helse kater. Dranken die moeten rijpen, zoals wijn, whisky en brandy, bevatten ook chemicaliën die de neiging hebben om je kater nog ondraaglijker te maken.

Joson Eisner, directeur van vegan bar Gracias Madre in Hollywood vertelt dat veel sporters elke dag bij hem komen om te drinken. Zij zweren bij dranken van pure agave. Zo lang je gehydrateerd blijft en niet een hele fles achterover tikt, ben je in orde.

Nog geen reden om je wijntje opzij te schuiven en een shotje tequila te drinken? Tequila heeft nog een positief effect op je lichaam. De suiker in de agave verlaagd namelijk je bloedsuikerspiegel.

De volgende keer als je een shotje tequila onder je neus krijgt, dan is het krijgen van een kater in elk geval geen reden meer om hem niet te drinken. Maar we snappen dat de smaak je misschien niet helemaal aanstaat. Toch maar een wijntje?

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
66 gedachtes die door je hoofd gaan wanneer je wakker wordt met een kater

Reageer op artikel:
Bye bye kater: Blanke tequila is wat we nodig hebben
Sluiten