Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 29 mrt 2018

Neeeee! Er dreigt een serieus tekort aan chocola in de toekomst

Mmm... chocola, we kunnen écht niet zonder. En zo vlak voor Pasen eten we nog drie keer zo veel als normaal. Geniet er maar van nu het nog kan, want er dreigt een serieus chocoladetekort. Help.

Laat je auto voortaan maar staan en pak lekker de fiets. Doe er in ieder geval alles aan om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Als het zo doorgaat is het in de toekomst niet meer zo vanzelfsprekend dat we onbeperkt chocola kunnen eten.

Cacao tekort

Er zijn eigenlijk twee redenen voor het dreigende chocolade tekort: de opwarming van de aarde en het Cacao Swollen-Shoot Virus. Dat eerste proberen we met z’n allen zo veel mogelijk te beperken. En na dit nieuws laat jij de auto natuurlijk al helemaal extra vaak thuis staan.

Het Cacao Swollen-Shoot Virus

Het Cacao Swollen-Shoot Virus verspreidt zich razendsnel en wetenschappers doen hun best dat tegen te gaan. Wolluizen die van de cacaobomen snoepen dragen een virus bij zich waarmee ze de bomen besmetten. De besmette cacaobomen sterven binnen een paar jaar waardoor er een tekort aan de boomsoort kan ontstaan.

Gelukkig is het zo ver nog niet, maar het is wel een serieuze waarschuwing. Denk dus echt aan het milieu of wordt chocoladewetenschapper die het Cacao Swollen-Shoot Virus uitroeit. Want wij kunnen echt niet zonder chocolaaaa.

Reageer op artikel:
Neeeee! Er dreigt een serieus tekort aan chocola in de toekomst
Sluiten