Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 15 sep 2016

Cake mascara is de hotste mascara trend en dit zijn de 5 redenen waarom

Zet je schrap, dit klinkt misschien choquerend. In de vroege jaren 1900 werd mascara al gebruikt maar niet in de vorm zoals we hem nu kennen. Destijds kwam mascara in een heuse 'cake' vorm. Deze mascara is nu weer he-le-maal hot en wil je écht hebben.

Cake mascara klinkt misschien een beetje gek, vooral als je meteen denkt aan cupcakes. Schuif je zoete gedachte even opzij, deze mascara werd gemaakt van zwarte kleurstof, voornamelijk houtskool, gemengd met vaseline. Het lijkt op het eerste oog misschien meer op schoenpoets. Maar dat is het absoluut niet.

Om het aanbrengen heb je een nat borsteltje nodig dat je tegen het harde samengeperste pigment (de ‘cake’) wrijft voordat je het aanbrengt op je wimpers. Klinkt lastig, daarom kennen we mascara nu niet anders dan in een tube. Simpelweg omdat de industrie het ons makkelijker heeft gemaakt.

Cosmetisch historicus Gabriela Hernandez bracht de cake mascara terug in haar luxe vintage make-up lijn Bésame Cosmetics en het product was binnen no-time uitverkocht. Dat zegt natuurlijk wel iets. Waarom gaat elke vrouw stad en land af om deze cake mascara te bemachtigen als er ook simpele mascara’s bestaan? Er zijn een paar heel goede redenen om cake mascara te gebruiken:

1. Het is hygiënischer

Niet gek als je je wel eens hebt afgevraagd wat zich allemaal afspeelt in je mascara tube. Door het meermaals dompelen van je borsteltje raakt het besmet met bacteriën. Daar zul je niet dood aan gaan, maar goed voor je ogen is het zeker niet.

2. Het klontert minder

Een van je grootste ergernissen is het ontstaan van klontjes tijdens het aanbrengen. Het heen en weer bewegen van je borsteltje en de haartjes die zo in de tube komen maken het erger. Bij cake mascara reinig je het borsteltje tussen het aanbrengen door. Dit resulteert in langere wimpers met veel volume zonder klontjes.

3. Het is makkelijker aan te brengen

Cake mascara is droog, maar zodra je je borsteltje nat hebt gemaakt wordt aanbrengen erg makkelijk. Doordat het wat vochtiger wordt, is het bijwerken een aantal uurtjes later veel eenvoudiger. Geduld hebben is wel belangrijk eveneens als een beetje oefening maar er zal geen droge massa ontstaan.

4. Het werkt ook als eyeliner

Alsof dat nog niet alles was, kun je cake mascara ook gebruiken als eyeliner. Ook hier speelt de vloeibaarheid weer een rol. Je hebt alleen het juiste kwastje nodig om het lijntje boven je oog aan te brengen.

5. Én het is geschikt voor je wenkbrauwen

Als je donkere wenkbrauwen hebt, tenminste. Dan kun je de droge cake mascara gebruiken om je wenkbrauwen iets donkerder aan te zetten door een klein beetje aan te brengen op een borsteltje of met je vinger.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Zó breng je mascara aan die past bij jouw oogvorm

Reageer op artikel:
Cake mascara is de hotste mascara trend en dit zijn de 5 redenen waarom
Sluiten