Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 29 okt 2016

Oepsie! Zoveel calorieën zitten er in je favoriete chocoladepepernoten

Deze week publiceerde Libelle een artikel met daarin de calorietjes van pepernoten. Wij als enorme chocoladepepernoten fans (hoe veel zakken zijn er eigenlijk al op?) wilden dit ook even met jullie delen. We willen je er niet van weerhouden de pepernootjes op te peuzelen, maar misschien verklaart het je misselijkheid:

Chocoladepepernoten verdwijnen zo in onze buikjes

We zijn blij dat de chocoladepepernoten er alweer een tijdje zijn. Ze zijn net iets lekkerder dan de gewone kruidnootjes en ze leveren net dat extra stukje brandstof om ons warm te houden. Of nou ja, ze stillen vooral de zoete trek. Een zak is zo leeg gegeten.

Ja, want ook wij kunnen er niet vanaf blijven als die zak op de redactietafel ligt. Het gaat zo makkelijk: je pakt een handje en binnen no-time zijn ze opgepeuzeld. Of je pikt alle witte eruit, kan natuurlijk ook. Misselijk na het eten? Niet zo gek, want er zitten namelijk best wat calorietjes in.

Oopsie, best veel calorieën

In elke chocoladepepernoot zit ongeveer twintig calorieën. En aangezien je er al gauw tien, twintig op eet (yes, schuldig), betekent het dat je al gauw 200 tot 400 calorieën naar binnen hebt gewerkt. Het merk maakt daarbij niet uit, er is helaas geen ‘gezonde’ variant. Weerstaan is geen optie, ze zijn gewoon té lekker.

Voor de witte chocoladepepernoten fans: ze zijn net wat ongezonder dan puur en melk. Heb je net een hele zak weggewerkt? Oef, dan heb je bijna 1500 calorieën aan pepernoten in je buikje. Oepsie. Een handje gewone kruidnoten bevat ongeveer 48 calorieën in totaal en dat is helemaal prima. Gewoon lekker blijven eten want ze zijn er maar eventjes.

LEES OOK: Yum! Voedingsdeskundige Lily Simpson geeft tips om jezelf een stralende huid te eten

Reageer op artikel:
Oepsie! Zoveel calorieën zitten er in je favoriete chocoladepepernoten
Sluiten