Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love 12 augustus 2019

Doei sportschool! Dit is hoeveel calorieën je verbrandt tijdens de seks

Als het aan ons ligt zeggen wij ons sportschool abonnement per direct op, want met het hebben van seks verbrand je flink wat calorieën. Was jij sowieso al niet zo’n fanatiekeling in de gym? Dat maakt dan vanaf nu helemaal niets meer uit. Er zijn genoeg andere dingen waar jij calorieën mee verbrandt, zoals een spannende sessie onder de lakens bijvoorbeeld.

Als jij en je lover ’s avonds voor een tweede ronde gaan, dan hoeven jullie ’s ochtends niet meer samen de sportschool in. Wie slim kiest kan uitslapen.

Zoveel calorieën verbrand je tijdens een potje seks

Als je een beetje je best doet verbrand je tijdens een nachtelijke escapade evenveel calorieën als tijdens een uurtje in de sportschool. Gemiddeld verbranden vrouwen per 25 minuten seks 69 calorieën en mannen rond de 100. Klinkt dit nog wat karig? Geen paniek, vooral het voorspel is blijkbaar erg effectief.

Een half uurtje zoenen verbrandt maar liefst 230 calorieën, een uurtje masseren is goed voor 80 en met een 30 minuten orale seks verbrand je er 100. Dat is niet niks. Wil je echt alles eruit halen? Met wat handwerk verbrand je 50 calorieën per half uur en met iedere kreun verbrand je er 20. Een beetje geluid maken is dus zo slecht nog niet, meiden.

Nu verbrand je tijdens een extreem intensieve HIIT-training misschien wel wat meer calorieën, maar het gaat ook om het plezier. En zeg nu eens eerlijk, wat doe je liever?

Lees ook: Zit je bovenop tijdens de seks? Spel dan dit woord met je heupen voor een zinderend orgasme

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Doei sportschool! Dit is hoeveel calorieën je verbrandt tijdens de seks
Sluiten