Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 10 jun 2017

Shake it off: Dit is hoe snel je drankjes verbrandt met lekker dansen tijdens het uitgaan

Hou jij niet van de sportschool, wel van dansen én van alcoholische versnapering? Goed nieuws voor jou dan, want je raakt meer calorieën kwijt met een stevig potje dansen op de vrijdag- of zaterdagavond dan dat jij je ervan bewust bent. Zo hoef je je in ieder geval niet meer schuldig te voelen om dat biertje extra dat je drinkt.

Ja, want het swingen met de heupjes blijkt veel voordeliger dan dat jij misschien dacht. Twijfel je eraan of dansen een échte sport is? Dan is dit de uitkomst.

Afvallen terwijl je drinkt

Zo is namelijk gebleken dat als jij jouw billen heftig schut tijdens een avondje ruig dansen, dat jij wel 200 calorieën verbrandt in een half uurtje. Uitgaande van het feit dat een biertje van 250 ml, 110 calorieën zijn, kan je er dus bijna twee drinken per half uurtje.

Ben jij meer een wijn drinker? Dan zou je zelfs méér dan twee wijntjes kunnen drinken tijdens jouw dance evening. Een droge witte wijn bevat namelijk 67 calorieën en dat betekent: drie wijntjes. Rode wijn bevat 82 calorieën en zoete witte wijn 96.

Kortom: trek jouw dansschoenen maar vast uit de kast en maak er een actieve avond van. Dan hoef je je niet schuldig te voelen als je de dag erna wakker wordt met een heftige kater. Rock that body!.

Ben jij nog op zoek naar jouw groove? Dan is dit de move die je zoekt: Bewezen: er is 1 dansmove waar mannen helemaal wild van worden

Reageer op artikel:
Shake it off: Dit is hoe snel je drankjes verbrandt met lekker dansen tijdens het uitgaan
Sluiten