Can’t believe it! Waarom we JA mogen zeggen tegen witte chocolade

Chocolade is heerlijk, bijna iedereen is er gek op, en vrouwen meestal nog meer. De pure chocolade is al een tijdje een trend als het gaat om 'gezond snoepen'. In pure chocolade zitten antioxidanten, en een dagelijkse inname van pure chocolade zou een positief effect op onze gezondheid hebben. But what happend with the white chocolate?

Witte chocolade wordt in de supermarkt schappen vuil aangekeken, want witte chocolade zou slecht voor ons zijn. Maar is dat wel zo? Volgens recent onderzoek dat gepubliceerd is in het Heart Journal mogen we de witte chocolade weer in het zonnetje zetten. Zo zou witte chocolade hetzelfde positieve effect hebben op je schoonheid en gezondheid als pure chocolade. Of je nou team wit of team puur bent, het lijkt erop dat ze allebei als winnaar uit de bus komen.

Het onderzoek

Voor het onderzoek hadden de onderzoekers aan de proefpersonen gevraagd om zestien tot honderd gram witte en pure chocolade te eten. Vervolgens zijn de proefpersonen onderzocht. Van alle 21.000 deelnemers die hadden meegedaan aan het onderzoek, was de kans op hart-en vaatziektes met veertien procent verlaagd. En dan (voor ons) het allerleukste nieuws: er was geen verschil tussen witte chocolade of pure chocolade.

Eindstand

Dit is nou nog eens een fijn onderzoek. Zolang er geen studies constateren dat producten (of beauty items) met chocolade heel erg slecht of ongezond zijn, kunnen wij weer met een gerust hart slapen.

Maar uiteraard, alles met mate..

Reageer op artikel:
Can’t believe it! Waarom we JA mogen zeggen tegen witte chocolade
Sluiten