Isis van Graas
Isis van Graas Body & Mind 12 april 2019

Werkt cardio voor het verbranden van buikvet? Wij zochten het voor je uit

Grote kans dat je jezelf weleens hebt afgevraagd wat de beste en meest gezonde manier is om buikvet te verbranden. Cardio of krachttraining? Dat is de vraag die het meest gesteld word als het gaat om vet verbranding. Maar welke manier werkt het best als je buikvet wilt verliezen?

Om te weten te komen welke trainingsoptie de beste manier is om buikvet kwijt te raken, hebben wij research gedaan en dit is het antwoord.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je met een kater sport

Het verbranden van buikvet

Uit onderzoek blijkt dat je buikvet niet verliest door je op een lichaamsdeel te focussen tijdens het trainen. Als jouw doel is om buikvet te verliezen, is het belangrijk om je hele lichaam te trainen. Dus waar je het meeste vet hebt, is de plek waar je het laatst vet verliest.

Cardio- of krachttraining?

De beste manier om buikvet te verbranden is door krachttraining. Het vet wordt door twee verschillende manieren verminderd. Als eerste, de verbranding gaat door na de inspanning, dus zorgt dat voor langdurig vetverbranding. En als tweede worden de calorieën omgezet in spieren. Dubbel feest dus.

Hoe vaak zou je moeten trainen om buikvet te verbranden?

Om het verbranden van buikvet in gang te zetten wordt aangeraden om minstens twee keer per week te trainen en dat door te zetten naar zo’n vier keer per week. Voor een beginner is dit misschien al te veel, dus rustig opbouwen is erg belangrijk.

Side note: het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je eigen vel. Bij Beautify stimuleren we een gezonde relatie met eten en sporten.

Lees ook: Wil je een platte buik zónder te sporten? Met deze tips behaal jij je doelen makkelijker

Popsugar

Reageer op artikel:
Werkt cardio voor het verbranden van buikvet? Wij zochten het voor je uit
Sluiten