Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 16 feb 2019

Vier je voor het eerst carnaval? Dit is alles wat je moet weten voor je begint met feesten

Wij tellen stiekem al een hele tijd af naar carnaval en over zeventien dagen is het eindelijk zo ver. Als jij dit jaar ook van plan bent om je voor het eerst onder te dompelen in het feestgedruis wil je vast weten wat je ervan kunt verwachten, want wanneer begin je en waar eindig je?

Dit is alles wat je moet weten over carnaval 2019 als je de tijd van je leven wil hebben.

Carnaval 2019

Dit jaar valt carnaval enorm laat en dat is outfitwise (in de kou) wel fijn. Het feest begint officieel op zondag 3 maart en duurt tot en met dinsdag 5 maart. Toch kun je al eerder beginnen met carnavallen want op vrijdag 1 maart beginnen de meeste feestjes al.

Als je in het zuidelijke deel van ons land woont valt je vakantie altijd tegelijk met carnaval. Als je in het noorden woont zul je wat creatiever moeten zijn met je vrije dagen. Al heb je dat er vast graag voor over.

Carnaval vieren in Limburg

Als je Vastelaovend (Limburgse benaming voor carnaval) gaat vieren in Limburg vergeet dan vooral niet om je zo extreem mogelijk te schminken en een prachtig kostuum aan te trekken. De meeste feestvierders zijn op en top geschminkt en dragen uitbundige kostuums die vaak zelf zijn gemaakt. Dat dierenpak waar de halve wereld in rondloopt kun je dus maar het beste thuis laten.

De officiële carnavalskleuren van Limburg zijn rood, geel en groen. Vooral niet te verwarren met de kleuren die in Brabant worden gedragen.

Carnaval in Brabant en de rest van Nederland

In Brabant (en andere delen van Nederland) gaan de mensen doorgaans wat ingetogener de straat op. In Oeteldonk (Den Bosch) bijvoorbeeld draagt iedereen een colbert met patches en zie je daarnaast de officiële carnavalskleuren terugkomen in items. Zo dragen veel mensen rood-geel-wit gestreepte sjaals en handschoentjes.

De steden in Brabant hebben in tegenstelling tot carnavalssteden in Limburg andere namen tijdens het feest.

En deze is om alvast in de stemming te komen:

Hier scoor je de leukste carnavalsoutfits.

Alaaf! 7 x de leukste carnavalspakjes van Lidl voor maar 10 euro

Reageer op artikel:
Vier je voor het eerst carnaval? Dit is alles wat je moet weten voor je begint met feesten
Sluiten