Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Mmm, deze carpaccio bloemkoolpizza is té lekker en ook nog eens goed voor je

Rundvlees carpaccio met truffelmayonaise, rucola en parmezaanse kaas is sowieso al goddelijk lekker. Als je in een restaurant gaat eten, kies je altijd dit als voorgerecht. En als carpaccio lover je weet ongetwijfeld ook exact waar je de lekkerste carpaccio’s van Nederland kunt scoren.
Maar weet je wat nóg lekkerder is dan carpaccio? Carpaccio op een pizza. Als je denkt dat dit meteen op je heupen gaat zitten en je gezondheid naar de gallemiezen helpt, heb je het mis. Want deze variatie met bloemkoolpizza is bril-jant.

Nee, niet meteen afhaken nu het over bloemkool gaat. Want van die groente proef je nauwelijks iets. Sterker nog, deze healthy pizza met carpaccio is echt hemels lekker.

Dit heb je nodig voor de carpaccio pizza

Bloemkool pizzabodem (180 gram) Deze koop je gewoon bij de supermarkt
75g rundercarpaccio
50g rucola
30g truffelmayonaise
10g Parmezaanse kaas
4g pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie

Carpaccio pizza maken

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Bak de pizzabodem in de voorverwarmde oven 10-12 minuten af.
3. Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan, op laag vuur tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
4. Maak 25 gram van de rucola aan met de olijfolie, peper en zout.
5. Smeer de pizza in met de truffelmayo (mmmm).
6. Verdeel dan de rucola op de bodem.
7. Verspreid de carpaccio over de pizza.
7. Top de pizza af met de overige rucola, pijnboompitten en – als je een echte truffel lover bent – nog een beetje truffelmayonaise.

In dit gerecht zitten 120 gram groenten, 70 gram koolhydraten, 34 gram eiwit en 36 gram vet. De pizza bevat 770 calorieën, wat nog steeds een flinke avondmaaltijd is, maar toch aanzienlijk minder dan een normale pizza. Een gemiddelde pizza Margaritha bevat al snel 1100 calorieën namelijk.

Toch te veel? Je kunt ook de helft eten en er bijvoorbeeld een salade bij nemen. Maar eerlijk is eerlijk, de kans is groot dat je de andere pizza helft ook nog naar binnen wil werken. Want het is gewoon te lekker.

Eet ze.

Magioni

Reageer op artikel:
Mmm, deze carpaccio bloemkoolpizza is té lekker en ook nog eens goed voor je
Sluiten