Gezonde lunch? Deze carpaccio salade met truffel is god-de-lijk

Op maandag beginnen we altijd vol goede moed met gezond eten. Maar dan is het dinsdag en zitten we toch weer wijn te drinken en bitterballen te eten. Oeps. Maar niet getreurd, want een ding is zeker: gezond eten kan goddelijk lekker zijn. Neem deze lunch van carpaccio salade met truffel bijvoorbeeld.

Van het woord carpaccio loopt het water ons al in de mond. En ook truffel is iets waar we geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen. Daarom dit het perfecte, gezonde lunchgerecht.

Wat heb je nodig?

  • Een portie carpaccio
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 rode ui
  • 75 gram rucola
  • Een handje cherrytomaatjes
  • 5 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • Olijfolie met truffelaroma als dressing
  • Pijnboompitjes
  • Peper en zout

Zo maak je de carpaccio salade met truffel

Rooster de pijnboompitjes even kort in een koekenpan. Snij vervolgens de cherrytomaten in kwartjes en de rode ui in alle ringen.

Beleg een bord met rucola en leg daarbovenop de carpaccio, rode ui en de tomaatjes. Strooi er daarna kappertjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes overheen.

Gebruik de olijfolie met truffelaroma als dressing. Of truffelmayo als je denkt: f*ck gezond leven, ik wil gewoon calorieën.

Op deze plekken in Nederland vind je de allerlekkerste carpaccio (per provincie)

Reageer op artikel:
Gezonde lunch? Deze carpaccio salade met truffel is god-de-lijk
Sluiten