Gezonde lunch? Deze carpaccio salade met truffel is god-de-lijk

Yasmine Esser 5 jan 2018 Nieuws

Als je gezonde voornemens hebt voor het nieuwe jaar, of gewoon even niet zo veel wil eten, omdat je nog vol zit van de kerstmaaltijd, betekent dat gelukkig niet dat je alleen maar vieze dingen in je mond gaat stoppen de komende tijd. Zo kan een gezonde lunch best goddelijk lekker zijn. Bijvoorbeeld deze carpaccio salade met truffel.

Van het woord carpaccio loopt het water ons al in de mond. En ook truffel is iets waar we geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen. Daarom dit het perfecte, gezonde lunchgerecht.

Wat heb je nodig?

  • Een portie carpaccio
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 rode ui
  • 75 gram rucola
  • Een handje cherrytomaatjes
  • 5 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • Olijfolie met truffelaroma als dressing
  • Pijnboompitjes
  • Peper en zout

Zo maak je de carpaccio salade met truffel

Rooster de pijnboompitjes even kort in een koekenpan. Snij vervolgens de cherrytomaten in kwartjes en de rode ui in alle ringen.

Beleg een bord met rucola en leg daarbovenop de carpaccio, rode ui en de tomaatjes. Strooi er daarna kappertjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes overheen.

Gebruik de olijfolie met truffelaroma als dressing. Of truffelmayo als je denkt: f*ck die goede voornemens, ik wil gewoon calorieën.

Reageer op artikel:
Gezonde lunch? Deze carpaccio salade met truffel is god-de-lijk
Sluiten