Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 4 okt 2020
Leestijd: 7 minuten

De film Casanova’s is vanaf 8 oktober in de bioscoop en wij spraken al met de cast

Yes! Er komt snel, heel snel, weer een te leuke romantische komedie aan genaamd Casanova’s. Vanaf 8 oktober draait deze film in de bioscopen in Nederland en mogen wij gaan genieten van een heerlijk, grappig liefdesverhaal.

Maar voordat we deze film mogen bewonderen, hebben we al wat inside information voor jullie op de kop getikt. Juist ja, wij spraken met de cast en voelde hen eens stevig aan de tand.

Casanova’s

Aangezien Casanova’s 8 oktober in de bioscopen verschijnt, weet je nog niet waar de film overgaat. First of all, het is een romantische komedie. Do we need say more? Casanova’s gaat over de onzekere en timide journalist Bas (Jim Bakkum) die undercover gaat bij een date-workshop om een mysterieuze datingcoach (Tygo Gernandt) de ontmaskeren.

Don Marco aka de datingcoach heeft een besteller geschreven en komt nu met een tweede boek waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s.

Maar bij de date-workshop van Don Marco staat Bas een grote verrassing te wachten, wanneer hij ineens oog in oog komt te staan met zijn jeugdliefde (Lieke van Lexmond) die al hij al ruim 15 jaar niet gezien heeft.

Wij spraken met de cast

Wij hadden de eer om vier cast-leden (Lieke van Lexmond, Jim Bakkum, Tygo Gernandt en Gaby Blaaser) van Casanova’s te mogen interviewen. En het leuke is: we komen niet alleen achter de personages van de bekende Nederlanders maar we krijgen er ook nog een wijze liefdesraad van Lieke van Lexmond bij. Gratis en voor niets.

Journalist Bas – Jim Bakkum

Wij hadden de eer om Jim een aantal vragen te stellen over de film. Zo speelde Jim in de speelfilm ‘Onze jongens’ een sexy hunk en speelt hij nu een onzekere journalist die onhandig is op liefdesgebied. Totdat hij op date-les gaat en hij zijn jeugdliefde tegenkomt. Volgens ons een behoorlijke schakeling. Wij vroegen aan hem hoe hij dat vond.

“Ik vind het schakelen van uiteenlopende rollen, het allerleukste aan acteren. Nederland is compleet van het hokjes-denken. Voor bepaalde genres zou ik nooit gevraagd worden, denk hierbij aan een drama of psychologische thriller. Om de een of andere reden word ik vaak ingezet bij de wat luchtigere dingen. Blijkbaar ligt daar mijn kracht. Dan is het wel super leuk om binnen dat genre te mogen experimenteren met verschillende rollen.

Zeker met zo’n ontwikkeling die ik doorging in de film. Ik begon met een pruik en een bril, onderging toen een metamorfose en bleef alsnog hetzelfde. Het is heel leuk om te zien dat Bas nog steeds ongemakkelijk is ondanks het feit dat hij de metamorfose is ondergaan. Ik vond het heel erg leuk om die ontwikkeling te spelen”.

Toen we hem vroegen of dat ook direct het moeilijkste was aan de rol, antwoordde hij: “Dat is zeker waar, zeker omdat de film niet chronologisch wordt opgenomen. Daarnaast is het best een subtiele ontwikkeling, het is niet zo dat Bas na de metamorfose meteen helemaal veranderd is. Ik vind het het lastigst om die ontwikkeling geloofwaardig te houden, aangezien alle scenes door elkaar worden opgenomen. Maar na het zien van de film, kan ik toch wel zeggen dat dat goed gelukt is”.

Roos – Lieke van Lexmond

Lieke speelt Roos in Casanova’s, de rechterhand van de datingcoach Don Marco, en samen bieden zij een datingscursus aan. Roos is een hele sterke krachtige vrouw, maar valt toch wel vaak op foute mannen. Wij vroegen aan Lieke of zij in haar privé leven ook wel eens op foute mannen is gevallen: “Tuurlijk wel” zegt ze lachend. “Ik viel zeker ook op foute mannen, en heb die ook vaak voorbij zien komen. Maar daar was ik natuurlijk zelf bij. Ik viel daar voornamelijk op omdat het ook wel spannend was. Dat was niet altijd het meest verstandige, maar spannend was het wel”.

Daarnaast geeft Roos in de film ook erg veel date-adviezen aan alle deelnemers van de date-workshop. Toen vroegen wij ons natuurlijk meteen af, of zij ook vaak degene is die date-adviezen geeft in haar privé leven. Maar Lieke van Lexmond vertelde dat ze niet in trucs geloofde. Als iemand haar iets verteld, dan kan ze wel heel direct zijn en zeggen dat hij gewoon niet gek genoeg op je is. Dat kun je volgens haar als buitenstaander goed zien.

Zo gaat Lieke nog even door over de liefde: “Uiteindelijk moet je proberen om bij je eigen gevoel te blijven. Want als je dat al eerder had gedaan, je intuïtie al eerder had gevolgd, waren er bepaalde dingen niet gebeurd bij mij. Het begint dus echt bij je gevoel, maar ook bij jezelf heel leuk vinden. Je mag jezelf leuk vinden en denken: ‘ik hoef niet zo zeer die aandacht van die man te hebben, om te denken dat ik erbij hoor’.

Het beste is als je gewoon zelf denkt ‘ik ben eigenlijk best leuk en het is goed zo’. Dat maakt het dat je dan iemand vindt in je leven die écht een bonus is – in plaats van dat je iemand misschien nodig hebt die tegen je zegt hoe knap en leuk je wel niet bent, terwijl je dat zelf helemaal niet zo voelt. Dan komt het dus ook nooit binnen.”

Don Marco – Tygo Gernandt

Tygo speelt Don Marco, een datingcoach die nogal een alpha mannetje is en vrouwenverslinder tegelijk. Hij houdt absoluut niet van de vaste relatie maar gaat eerder voor de one night stand. Toch is Don Marco een lieve en eerlijke man. Wij vroegen Tygo dan ook of hij in het echte leven gelijkenissen ziet met zijn personage in de film, hij antwoordde daarop met:

“Ik ben totaal niet zo, maar ik houd wel heel erg van vrouwen en het versieren vind ik ook heel leuk. Ik vind überhaupt omgaan met vrouwen heel leuk en elkaar triggeren in het versieren. Die gedachtegang vind ik erg interessant. Maar ik ben niet per se een womanizer. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat ik zo’n rol mag spelen, meestal moet ik ze eerst versieren en dan doodschieten”. Zegt hij lachend.

“Nee, ik speel natuurlijk best vaak een agressieve gast in films, vandaar deze opmerking. Gelukkig ben ik bedeeld dat ik altijd zulke verschillende rollen mag spelen, en deze rol ligt best wel dichtbij mij. Vaak transformeer ik veel meer, en nu dacht ik: dit kan Tygo ook gewoon soms zijn“.

Omdat Tygo een datingcoach speelt in Casanova’s, waren wij benieuwd of hij in het dagelijks leven ook vaak date-adviezen geeft. Hierop antwoordde hij: “Nee, ik geloof daar niet zo in. Een liefdescoach. Het werk namelijk voor iedereen anders. Want het gaat om het gevoel op dat moment tussen twee mensen. En dat is zo moeilijk te duiden.

Elke ontmoeting is weer anders, dus ik heb mij daar eigenlijk nooit mee bemoeid. Wel heb ik tegen vrienden gezegd: ‘ga er op af man, je ziet toch dat hij of zij je leuk vindt‘. Maar nee, een date-advies geef ik niet, ik ben geen matchmaker – ik pak ze eerder af. Haha nee geintje.” Zegt hij grappend.

Anna – Gaby Blaaser

Gaby Speelt Anna, een zelfverzekerde mooie vrouw en aan aandacht zeker geen gebrek. Maar diegene die haar hart sneller doet kloppen, komt maar niet voorbij. Totdat ze Wouter tegenkomt.. Wij vroegen haar dan ook of ze in het dagelijks leven ook op het type van Wouter zou kunnen vallen. Hierop antwoordde ze:

“Wouter is wat korter, en ik heb graag hakken aan. Dus het zou fijn zijn als de man in kwestie dan iets langer is. Een man moet iets hebben waar ik op val, ik heb gewoon een nooit type man waar ik op val. Ik laat me ten alle tijden verassen in het leven”.

En omdat Gaby een knappe zelfverzekerde vrouw speelt, waar mannen niet snel op af durven te stappen – vroegen wij ons af of ze dit ook herkent in haar dagelijks leven. Hierop antwoordde ze met: “Een beetje wel.. Toen ik het las dacht ik ‘oh, dit is een beetje hoe ik ben en wat er met mij in het leven gebeurd’.

Nou moet ik zeggen dat mannen nu wel sneller op me af durven te stappen. Dat komt misschien ook wel omdat iedereen mij iets beter heeft leren kennen door het programma (lees: De Bachelorette) wat ik heb gedaan. Dat hele snelle gevoel van ‘oh iemand doet iets met me’, dat heb ik ook niet snel. Dus dat nam ik een beetje mee in deze rol.

Lees ook: Perfect voor een filmavond: 7 beautyfilms die je gezien moet hebben

Reageer op artikel:
De film Casanova’s is vanaf 8 oktober in de bioscoop en wij spraken al met de cast
Sluiten