Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 19 nov 2016

Case of the ex: dit zijn de redenen waarom jij elke keer terug gaat naar je ex

The case of the ex. Oftewel, hij die niet uit je gedachte gaat. Je hebt exen waarbij je één avondje huilt als het uitgaat en daarna nooit meer aan hem denkt. Maar er zijn ook exen die je met je mee blijft dragen. Exen die in je hoofd blijven rondspoken. En iedere keer als je hem nét denkt vergeten te zijn, komt hij toch weer terug in je leven. En jij zegt nooit nee.

Wat is dat toch? Dat sommige exen altijd maar terug lijken te keren in je leven? Een ex zou niet voor niets een ex moeten zijn. Natuurlijk heb je een tijd lang samen gedeeld, ken je elkaar heel intiem en weet hij misschien dingen van jou die niemand anders weet. Daarvan afscheid nemen is altijd lastig. Maar toch blijkt het vaak dat het de ene keer veel makkelijker gaat dan de andere keer.

Sommige exen kun je onmogelijk loslaten. Je probeert alles; al zijn negatieve punten herhalen in je hoofd, rebound, nummer wissen. Maar niets lijkt te helpen. Je wordt als een magneet naar hem toegetrokken en je kunt je er niet los van maken. Maar daar is een reden voor. En vaak ben jij het zelf die hem zo dichtbij laat komen. Wil je er echt mee stoppen? Neem het volgende in overweging:

Je hebt nog contact met hem

Op een of andere manier voelen foute exen altijd aan wanneer jij ze dreigt te vergeten. Dan melden ze zich opeens weer met een nonchalante vraag. Misschien wil hij weten of je je goed voelt of vraagt hij of dat ene ding nog bij jou thuis ligt. Een vaak nutteloos berichtje, maar alsnog verschijnt het op je telefoon. En jij zit met de gebakken peren.

Direct klopt je hart in je keel, gaat er een steek door je maag en zit hij 24/7 in je hoofd. Je voelt hoe je hart opnieuw breekt. Alleen maar door de tekentjes op je telefoon. En weer kun je het niet laten om wat terug te sturen. Jullie houden contact. Of het nou één, twee of drie keer in de week is, elke keer als jij hem antwoordt laat je de deur op een kier staan en pakt hij je hart opnieuw vast.

Je komt hem nog tegen

Het kan zijn dat jullie gemeenschappelijke vrienden hebben, bij elkaar om de hoek wonen, in dezelfde supermarkt boodschappen doen of dat jullie op dezelfde plekken komen. Hoe dan ook, een ex tegenkomen helpt niet bij het vergeten van jullie verleden samen. Sterker nog, het haalt keer op keer herinneringen naar boven die jou behoorlijk in de war kunnen maken.

Elke keer als je zijn gezicht ziet smelt je hart weer. Elke keer als je zijn stem hoort gaan je knieën knikken. Het gevoel voor hem is nooit weg gegaan en als je in zijn aanwezigheid bent dan voel je het verlangen weer terugkomen. Ontsnappen lijkt niet te lukken.

Jullie werken samen

Ai, dit is een lastig gevalletje. Bij het ‘toevallig’ tegenkomen kun je nog achter een muur, boom of paal gaan staan of simpelweg uit het zicht blijven. Helaas is dat een stuk lastiger als jullie op hetzelfde kantoor werken. Met een beetje geluk werk je in een gigantisch bedrijf op verschillende verdiepingen. Als je pech hebt zit hij aan de overkant van dezelfde ruimte.

Op dezelfde plek werken na een break-up is niet makkelijk. Niet alleen moet je zakelijk doen tegen iemand die je hart heeft verpletterd, ook zul je je gevoelens uit moeten schakelen. Je kunt hem daar onmogelijk toespreken over jullie privé situatie. En iedere keer als je hem ziet zul je ook terug denken aan die keer in het kopieerhok, of op het bureau. Denk goed na wat je wil doen en praat met je manager. Durf je het niet aan te geven om wie het gaat? Omschrijf de situatie en zoek samen naar een oplossing.

Je bent nog intiem met hem

Heel eerlijk? we weten allemaal hoé aantrekkelijk exen seks is. Jullie emoties gaan van links naar rechts, het is heftig en passievol en vooral intens. Je hebt waarschijnlijk al langere tijd naar hem verlangd en hij misschien ook naar jou. Je weet dat je het niet zou moeten doen maar toch kun je jezelf niet inhouden.

Van tevoren weet je dat de seks fantastisch zal worden en daarna kun je opnieuw beginnen met het proces om hem te vergeten. En dat is heel zwaar. Het is beter om niet met hem tussen de lakens te belanden. Daarna afscheid nemen is zwaar omdat jullie intiem zijn geweest.

Probeer sterk te zijn. Een ex is niet voor niets een ex. Probeer hem los te laten en maak je hart vrij voor een man die jou wel verdient. Want die loopt er echt rond. Wil je meer tips hoe je hem kunt vergeten? Die lees je hier.

Reageer op artikel:
Case of the ex: dit zijn de redenen waarom jij elke keer terug gaat naar je ex
Sluiten