Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 19 aug 2015

Waarom chaotische mensen hun zaakjes eigenlijk pretty damn good geregeld hebben

Ook al neem je jezelf iedere keer weer voor om netjes te zijn, uiteindelijk verandert bij jou alles in een chaos. Maar guess what? Die chaos maakt je leven alleen maar prachtig.

Je kunt streven naar orde en netheid, maar de waarheid is als dat niet in je zit, je dat waarschijnlijk ook nooit gaat bereiken. Maar moet je dat wel willen?

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat we allemaal chaos creeëren. We kopen nieuwe make-upjes die niet meer in onze kast passen, om vervolgens onze kast weer te gaan opruimen. Het universum houdt van chaos. Het is helemaal niet raar dat jij daarom al heel je leven een rommelkont bent.

Het is namelijk heel simpel. Mensen die hun spullen altijd héél netjes opruimen, die moeten ook continu moeite doen om bij die spullen te komen. Alles staat piekfijn in de kast, netjes op een rijtje, misschien zelfs wel op kleur gesorteerd. Mensen die van chaos houden, precies dié mensen die hebben misschien wel hun bureau helemaal onder liggen, maar alle basis items liggen om hun heen. De spullen die ze wat minder nodig hebben, die liggen achteraan. Dat is toch handig? Alles binnen handbereik. Er zit altijd nog structuur in de chaos.

Mensen met chaos zijn ook meer creatief. Het is bewezen dat door de chaos ze het gevoel hebben dat ze vrij zijn, meer ruimte hebben om ideeën te opperen. Mensen die alles netjes geordend hebben zijn voorzichtiger, rustiger en zullen altijd binnen de lijntjes lopen.

Ze genieten meer van het leven, gaan en staan waar ze willen, zijn niet bezig met structureren de hele dag, maar vinden hun eigen pad, keer op keer. En zo hoort het te zijn. Dus de volgende keer dat iemand vraagt of je wil opruimen kun je prima antwoorden dat jij niet het geijkte pad kiest in het leven maar vrij wil zijn als een vogeltje en dat chaos daar nou eenmaal een essentieel onderdeel van is. Punt. Uit.

Reageer op artikel:
Waarom chaotische mensen hun zaakjes eigenlijk pretty damn good geregeld hebben
Sluiten