Renée
Renée | LinkedIn Life 9 sep 2019

Waarom Chateau Meiland mijn ultieme guilty pleasure is

Het gebeurt zelden dat ik mijn televisie aanzet om daadwerkelijk televisie te kijken. Maar op de maandagavond maak ik een uitzondering. Tegenwoordig zorg ik ervoor dat om 20:30 uur SBS 6 aan staat, want dan begint er een gloednieuwe aflevering van Chateau Meiland. Ik ben nogal laat om aan deze hype mee te doen, maar wat een fantastisch programma is het.

Als jij ook fan bent van Chateau Meiland óf het nog nooit gezien hebt: dit artikel is sowieso voor jou. Ik ga je namelijk precies vertellen waarom dit programma mijn ultieme guilty pleasure is – en (straks) ook van jou. Vlak voor de start van het tweede seizoen ontdekte ik hoe grappig het programma is en sindsdien kan ik niet meer stoppen met kijken.

Waarom Chateau Meiland een fantastisch programma is

Men neme vier heerlijke persoonlijkheden, een vervallen chateau en een cameraploeg en je hebt dé ingrediënten om het gouden programma van 2019 te produceren. Chateau Meiland is werkelijk fantastisch en wel om de volgende redenen:

1. De Meilandjes zijn stuk voor stuk heerlijke mensen

De echte gangmaker is natuurlijk Martien Meiland, maar werkelijk iedereen die ook maar een kleine rol in de serie over deze chambre d’hotes speelt is van toegevoegde waarde. Waar Martien over the top en hysterisch is, is Erica juist relaxed, optimistisch en onwijs nuchter. Dochters Maxime en Montana hebben een beetje van allebei de ouders en huisvriend Caroline… Ja, zij is gewoon Caroline.

Helaas heeft het management van de familie inmiddels aan RTL Boulevard laten weten dat Caroline naar Nederland is vertrokken. Het is natuurlijk altijd hommeles in Chateau Marillaux, maar helaas betekent dat nu wel dat ze niet langer wil blijven. ?

2. De oneliners zijn waanzinnig

Eén van de dingen die het programma tot zo’n daverend succes maken, zijn de uitspraken van de familie. En oké, die van Martien in het bijzonder. Zodra de klok half 12 slaat is het tijd om te wijnen, wijnen, wijnen, maar daarna moeten ze echt weer dóór.

Ach doe niet zo vervelend. We laten je meteen zijn beste momenten zien:

Beste momenten Martien Meiland ● Chateau Meiland

dit zijn de beste momenten van Martien Meiland in het tv programma Chateau Meiland!

3. Ze zijn zo lekker gewoon gebleven

Een andere kracht is dat de Meilandjes zo lekker gewoon zijn gebleven. Met hun niet lullen maar poetsen-aanpak weten ze hun chateau in 100 dagen om te toveren tot een waardige chambre d’hotes. Niets lijkt in scène gezet en het is verfrissend om te zien hoe deze familie ook gewoon bekvecht met elkaar om het vervolgens goed te maken met een glas wijn.

4. We kunnen wel wennen aan de wijnen-mentaliteit

Ik zou willen dat ik de wijn-mentaliteit van de Meilandjes kan adopteren. Hoe lekker om zélf te kunnen bepalen wanneer je even pauze neemt om een glas wijn te drinken? Het bourgondische leven zit er goed in bij de familie. Werkdagen in Nederland zouden ook een stúk gezelliger (en oké, minder productief) zijn als we bij de lunch alvast een glaasje schenken.

5. Het is een uur keiharde entertainment

Normaal ging ik naar de sportschool om m’n hoofd leeg te maken, tegenwoordig doe ik dat onder het genot van een glas vino en een nieuwe aflevering van Chateau Meiland. De afleveringen duren een uur en echt, de tijd vliegt voorbij. Iedere keer als ze aankondigen wat er volgende week in de aflevering te zien is, baal ik dat het er al op zit. Ik hoop oprecht dat dit programma nóóit van de buis wordt gehaald.

6. Je lacht gegarandeerd

Eén ding is zeker: bij een aflevering van Chateau Meiland lig ik sowieso een paar keer helemaal in een scheur. Wanneer krijg je nou buikpijn van het lachen als je televisie kijkt? Precies, bijna nooit. Maar deze familie is zo hilarisch dat het wél gebeurt. De goedkoopste vorm van therapie, als je het mij vraagt.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Waarom Chateau Meiland mijn ultieme guilty pleasure is
Sluiten