Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 21 sep 2018

Checklist: na deze 14 fases weet je zeker dat je BFF everlasting is

Je allerbeste vriendin, wat is ze je toch dierbaar. Jullie lachen en huilen samen en hebben al heel wat meegemaakt. Toch vergeet je misschien hoe deze vriendschap allemaal is begonnen en hoe jullie vriendschap zich door de tijd heeft ontwikkeld. Ga er eens lekker voor zitten met je bestie, want dit is heel herkenbaar en ook best wel een beetje hilarisch.

Fase 1: De ‘ik vind je zo aardig’ fase

Dit is de eerste fase van jullie vriendschap en jullie vinden elkaar alleen maar leuk, leuker leukst. In deze fase vertellen jullie elkaar hoe mooi, leuk, slim, en grappig jullie elkaar wel niet vinden. Ja aan complimenten geen tekort.

Fase 2: De ‘ben ik niet te veel’ fase

In deze fase komt een stukje onzekerheid om de hoek kijken. Je vraagt je af of je niet te veel bent voor je nieuwe beste vriendin en of ze niet gek van je wordt. Wat ben je toch een ontzettend sociaal dier.

Fase 3: De ‘vriendin negeer mij niet’ fase

In deze fase zijn jullie beide gecertificeerde freaks en zo onzeker als jullie nog in fase twee waren, zo op je gemak voel je je nu. Je wordt dan ook boos op haar als ze niet op je WhatsAppjes reageert of je geen advies geeft over die ene man.

Fase 4: De ‘we zijn bijna een stelletje’ fase

In deze fase lijken jullie letterlijk een stelletje. Je wordt dan ook geïrriteerd als zij je ergens ophaalt terwijl je het net zo naar je zin had. ‘Waarom ben je er nu al? Ik had het nog hartstikke leuk.’

Fase 5: De harde waarheid fase

Voorheen bracht je BFF haar mening nogal subtiel en voorzichtig maar die tijd is voorbij. Jij: ‘ik mis hem.’ Zij: ‘jeeeeez, get over it.’

Fase 6: De ‘fuck it we drinken nog meer’ fase

In deze fase moedig jij je vriendin aan om meer en meer te drinken. Eigenlijk halen jullie in deze fase het slechtste in elkaar naar boven, ahum.

Fase 6: De ‘geen geheimen voor elkaar’ fase

Jullie weten letterlijk álles van elkaar. Bij de meest grote geheimen begin je dan ook met: ‘Ik wilde het eigenlijk geheim houden maar.. ‘ Jullie kunnen simpelweg geen geheimen voor elkaar hebben.

Fase 8: De ‘strijd zoals een paar’ fase

Jullie kunnen niet boos op elkaar blijven. Zelfs als jullie een fikse discussie hebben gehad kan je geen 24 uur zonder haar. Ze is namelijk de enige die je begrijpt en je moét aan iemand alle roddels kwijt.

Fase 9: De ‘wij zijn elkaar’ fase

Als jij ruzie hebt met je lover pakt je BFF je telefoon af en doet ze alsof ze jou is. Uiteraard komt ze met de meest geniale argumenten waarvan je liefde weet dat ze niet geheel van jou komen.

Fase 10: De ‘eigen humor’ fase

Jullie hebben ondertussen een eigen taal ontwikkeld inclusief grappen die alleen jullie begrijpen. Als iemand jullie gesprekken op Whatsapp zou lezen zouden jullie beide voor gek worden verklaard. Er is werkelijk géén enkel gesprek wat enigszins normaal is tussen jullie.

Fase 11: De ‘Ik sta buiten je huis en ik wil naar binnen fase’.

Je beste vriendin staat regelmatig plotseling voor je huis. Ze is dan ook verbaasd als je er niet bent en wordt eigenlijk een beetje boos. Ja, jullie verwachten in deze fase van elkaar dat jullie er altijd voor elkaar zijn.

Fase 12: De geen schaamte fase

Als je number two gaat doen bij haar thuis, vertel je haar dit van te voren en daarna in geuren en kleuren hoe het was. Why?

Fase 13: De ‘ik ben al in je huis’ fase

Jullie hebben ondertussen elkaars huissleutel en chillen te pas en te onpas in elkaars stekkie. Het kan zelfs zo zijn dat zij al thuis is bij jou als jij er nog niet bent.

Fase 14: De ‘haar familie is mijn familie’ fase

‘Yo ik ben al aan het eten met je moeder, kom je zo ook?’

Reageer op artikel:
Checklist: na deze 14 fases weet je zeker dat je BFF everlasting is
Sluiten