Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 7 jun 2019

Als je aan deze 6 tekenen voldoet ben je hartstikke zelfverzekerd

Niet iedereen is zelfverzekerd. Het kan ook zijn dat je de ene periode in je leven stikt van het zelfvertrouwen en de andere periode best onzeker bent.

Het is een heerlijk gevoel om zeker te zijn van je zaak. Je zit lekker in je vel, bent niet afhankelijk van andermans mening en het je kunt de hele wereld aan. You go girl.

Tekenen dat je hartstikke zelfverzekerd bent

Het kan lastig zijn om zelf te beoordelen of je zelfverzekerd bent. Daarom helpen we je graag met deze checklist. Afvinken maar:

1. Je bent allesbehalve een twijfelkont

Mensen die zelfverzekerd zijn, zijn vaak ook assertief. Op het moment dat jij A of B hebt gekozen, dan blijf je daarbij en ga je er helemaal voor. Je bent alles behalve een twijfelkont en wat geeft dat een rust in je leven.

2. Je bent áltijd jezelf

Of je nou bij je familie of vriendinnen bent, je bent altijd jezelf. Daarom weten precies wat ze aan je hebben. “What you see is what you get” is helemaal van toepassing op jou.

3. Je weet welke kant je op wilt in je leven

Ondanks dat je weet dat je het leven niet helemaal kunt plannen, heb jij wél een plan. Ondanks dat je soms hobbels in de weg tegenkomt weet jij je levensdoel door te zetten.

4. Je bent moeilijk te beïnvloeden

Heb jij besloten om een avondje niet te drinken en de rest wel? Ze krijgen je niet om. Als jij je niet goed voelt over een keuze die wordt gemaakt door de groep geef je dat aan. Omdat jij niet mee gaat in die waanzin.

5 Je kan goed tegen kritiek

Waar anderen uit hun vel springen bij het krijgen van kritiek, denk jij er goed over na. Is de kritiek terecht? Dan bedank je en doe je er iets mee. Is de kritiek onterecht? Dan laat je het voor wat het is.

6. Je zoekt geen bevestiging bij anderen

Je hoeft niet te horen dat je mooi, slim of de beste bent. Je weet namelijk wat je waard bent vanuit je diepste zelf. En meid, hier mag je héél blij mee zijn.

Lees ook: Waarom zelfverzekerde meisjes veel succesvoller zijn in de liefde

Medium

Reageer op artikel:
Als je aan deze 6 tekenen voldoet ben je hartstikke zelfverzekerd
Sluiten