Niet te geloven: 15-jarig meisje doet squats met een barbell van 136 kilo

Patricia Ballesteros is een 15-jarige scholiere uit Arizona. Een heel normaal meisje dat aan cheerleaden doet. Maar wat niet normaal is, is dat ze gefilmd is terwijl ze squat met een barbell van maar liefst 136 kilo.

De video waarin Patricia te zien is, ging viraal doordat zoveel mensen onder de indruk waren van haar talent.

De studente lijkt met haar slanke figuurtje een heel normale cheerleader, maar de kracht die ze ondanks haar slanke figuur bezit is heel bijzonder.

De video waarin te zien was hoe ze met een barbell van 136 kilo een squat deed ging de hele wereld over en werd zelfs gedeeld door verschillende sportzenders die onder de indruk waren van haar.

Patricia is sinds twee jaar lid van het cheerleading team. Sinds die tijd traint ze extra in het krachthonk om haar benen te versterken. Dit helpt haar bij het doen van de routines.

Door de oefeningen die Patricia doet is ze nu zelfs sterker dan driekwart van het Americain football team van haar school. Maar ze is nog lang niet van plan om te stoppen met trainen.

Zo zegt ze: ‘Ik ben sterk geworden door fantastische coaches die me pushten om mijn grenzen te verleggen en zo te zien waartoe ik in staat ben als atleet. Ik breng ook altijd extra tijd door aan de gewichten tijdens de zomervakantie, zodat ik elk jaar wanneer ik terugkom op school weer sterker ben.’

Check hier het filmpje waarin Patricia de squat met 136 kilo doet.

Reageer op artikel:
Niet te geloven: 15-jarig meisje doet squats met een barbell van 136 kilo
Sluiten