Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 1 september 2017

Cheers! Prosecco is goed voor je humeur én vermindert stress

Drink jij het liefst elke dag wel een glaasje bubbels? Omdat het leven nou eenmaal gevierd mag worden? Dan blijkt nu dat jij héél goed bezig bent. Prosecco is namelijk goed voor je humeur én het vermindert stress.

Vergeet je groene smoothies, want waar je pas echt gelukkig van gaat worden is een glaasje prosecco. En ben je helemaal gestrest van je werk aan het einde van de dag? Ontkurk dan zéker een flesje, want prosecco zorgt voor de ultieme ontspanning.

Het blijkt allemaal uit onderzoek van The University of Reading. Volgens onderzoekers is het goed voor je om één tot drie glazen prosecco te nuttigen per week. Voor je humeur en stressniveau, maar ook voor je geheugen.

Tja, helaas, een hele fles achterover klokken is misschien niet zo’n goed idee. Maar dat neemt niet weg dat die feestelijke bubbels écht een verrijking voor je leven zijn.

Prosecco maakt je leven beter

Hoe het allemaal kan dat prosecco de oplossing voor al je problemen is? Er blijken veel polyfenolen in het drankje te zitten. Deze stof vertraagt de verwijdering van stikstof uit je bloed. Hierdoor heb je een betere bloeddoorstroming en bloeddruk.

Bovendien drink je prosecco vaak bij een feestelijke en vrolijke aangelegen. En daar wordt je sowieso gelukkiger en ontspannen van. Daarom: je hebt niet meer excuses nodig. De wetenschap moedigt je aan, ontkurk de fles en proost.

Lees ook: Is het al Kerstmis? Door deze prosecco adventskalender kunnen we niet wachten

Reageer op artikel:
Cheers! Prosecco is goed voor je humeur én vermindert stress
Sluiten