Cheers! Vrouwen die meer drinken zijn intelligenter volgens de wetenschap

Een wijntje bij het avondeten is heerlijk. Sommigen doen het wekelijks, anderen dagelijks. Mocht je elke avond wel snakken naar een alcoholische versnapering dan kun je wel eens commentaar krijgen. Maar jij kunt nu zeggen dat dat te maken heeft met je intelligentie. Er is namelijk aangetoond dat vrouwen die meer drinken slimmer zijn.

Oopsie..

Je zou het misschien niet denken. Hoogopgeleide vrouwen drinken meer dan laagopgeleide vrouwen. Dat hebben verschillende onderzoeken in Groot-Brittannië aangetoond die een verband zochten tussen drinkgewoontes en intelligentie.

En wat blijkt? Vrouwen die universitair zijn opgeleid dronken maar liefst 86% meer dan vrouwen van dezelfde leeftijd die lager opgeleid zijn. Intelligente vrouwen hebben meer kans om ‘zware drinkers’ te zijn. Ze lusten elke dag wel een wijntje.

Hoger IQ

Vrouwen die zware drinkers worden genoemd, worden vaker geassocieerd met intelligentie dan mannen die zware drinkers zijn. Mannelijke alcoholliefhebbers schijnen namelijk helemaal niet zo intelligent te zijn. Mannen die veel alcohol drinken zijn vaker ‘binge drinkers’. Dat betekent dat ze op één avond enorm veel alcohol nuttigen.

Vrouwen drinken minder op een avond maar wel regelmatiger. Waarom ‘binge drinkers’ in vergelijking tot degene die dagelijks een drankje nuttigen nu een lager IQ hebben, daar is nog veel onduidelijkheid over.

For the record: het is niet zo dat veel alcohol drinken je intelligenter maakt, onderzoek heeft juist aangetoond dat vrouwen die regelmatig drinken vaak hoger opgeleid zijn. Mocht iemand je ooit vertellen dat je te vaak een wijntje drinkt, zeg dan maar dat je in elk geval een hoog IQ hebt. Cheers to that.

Wist je dit al? Bewezen: 2 glazen wijn voor het slapen helpt je met afvallen

Reageer op artikel:
Cheers! Vrouwen die meer drinken zijn intelligenter volgens de wetenschap
Sluiten