Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 feb 2018

O men! De Cheeseburger gaat uit het Happy Meal, maar het is wel voor een goede zaak

Als je net als wij - jaha, we geven het toe - een trouwe bezoeker bent van de grote gele M, dan is een Happy Meal misschien wel een van je favo bestellingen. Soms hoef je geen heel Big Mac menu, maar wil je gewoon een burger met een frietje en een speeltje.

Maar let op, want McDonald’s heeft aangekondigd dat het Happy Meal helemaal op de schop gaat. En daarom gaat de Cheeseburger uit het kindermenu.

Boehoe, dat is toch wel even slikken. De cheeseburger zit niet langer in het Happy Meal. Maar oke, het is wel voor een goede zaak.

Cheeseburger gaat uit het Happy Meal

  Doel van McDonald’s is te zorgen dat de Happy Meals voldoen aan de gezondheidseisen. Dat betekent at ze maximaal 600 calorieën mogen bevatten (WAT?! Wij dachten dat een Happy Meal een ‘caloriearme’ keuze was, ahum).

  Van die 600 calorieën mag niet meer dan 10 procent bestaan uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers. Ook mag het Happy Meal niet meer dan 650 milligram zout bevatten.

  En daarom moeten we dus vaarwel zeggen tegen de cheeseburger. En ook de Chocomel en Fristi verdwijnen uit het menu.

  Nou ja, niet getreurd, je kunt de cheeseburger nog wel bestellen bij je Happy Meal. Voor een meerprijs, dat dan weer wel.

  Reageer op artikel:
  O men! De Cheeseburger gaat uit het Happy Meal, maar het is wel voor een goede zaak
  Sluiten