Lekkerder kan niet: Deze cheesecake met gin verovert het internet

Rosa Tettero 12 dec 2017 Nieuws

Je kunt ons wel wakker maken voor een lekker stuk cheesecake. Zeg 'kaas' en onze oren zijn gespitst. Maar het wordt nog beter als die cheesecake een vleugje gin bevat. Volgens ons is dit hét perfecte toetje voor kerst. Of eigenlijk, voor altijd. Hallo cheesecake met gin.

Cheesecake met gin? Kom maar door

Toetjes en taarten kunnen haast niet beter worden dan deze. Het Britse magazine Good Housekeeping bedacht deze verrukkelijke taart en werd binnen no-time razend populair op internet. En dat is ook niet zo gek.

Kijk hoe prachtig hij is, het water loopt je al in de mond toch? Het maken van deze mooie en lekkere cheesecake met gin kost je maar een paar minuten van je leven en dan kan het grote genieten beginnen. Een aantal mensen slaagden er al in om de hemelse taart te maken:

Just made my two favourite things in one. #gincheesecake #gin #cheesecake #lemoncurdgin #lime #yummy #bakeoff ??

A post shared by Becky Owens (@beckyowens_91) on

Gin cheesecake ❤️❤️ to be washed down with G&T on the rocks with a slice. What else?? #gin #sipsmith #gincheesecake #sundaydinner

A post shared by Andrea King ❤ (@awesomelavenderdust) on

Look how deep this is? & a zillion calories no doubt ?#hendricks #gincheesecake #zillioncalories #notsoslimming

A post shared by Lisa (@lisef3) on

Het recept

Je zult jezelf een schouderklopje geven (of buikklopje na oppeuzelen) wanneer de taart is gelukt. Zo maak deze fantastische cheesecake met gin:

Ingrediënten
100 gr gesmolten, ongezouten boter, plus een beetje extra om in te vetten
200 gr Digestive koekjes of iets gelijkwaardigs
500 gr roomkaas op kamertemperatuur
25 gr poedersuiker
50 ml gin
zeste van 1 limoen en 1 el limoensap
100 gr witte chocolade
300 ml slagroom

voor de versiering:
150 gr citroenpudding
enkele schijfjes limoen
2 el gin

Bereidingswijze
Vet de randen en de onderkant van een bakvorm met een diameter van 20,5 centimeter in en leg er bakpapier in. Vermaal de koekjes in de blender tot ze fijn zijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix het tot een geheel. Druk het op de onderkant van de bakvorm en laat afkoelen.

Doe de roomkaas, poedersuiker, gin en limoenzeste en -sap in een grote kom en meng alles met een elektrische handklopper. Verwarm zachtjes de witte chocolade in een kom boven een pot met lichtjes borrelend water (zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt). Als het gesmolten en glad is, haal je de kom weg en laat je het 2 minuten afkoelen. Doe de chocolade vervolgens vlug bij het mengsel met de roomkaas en roer het erin.

Klop in een aparte kom de slagroom op tot het een stevige structuur heeft en meng het met de roomkaas. Giet het mengsel van de roomkaas met de chocolade en de slagroom in de bakvorm en laat minstens 6 uur en liefst een hele nacht rusten in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm en werk af met de citroenpudding, de schijfjes limoen en wat gin. En voilà, jouw cheesecake met gin is klaar om hongerige buiken te vullen.

Dit is ook erg fijn: YES! Aldi gaat taartjes met gin verkopen en het is het beste excuus om alvast aan je winterbody te werken

Reageer op artikel:
Lekkerder kan niet: Deze cheesecake met gin verovert het internet
Sluiten