Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 13 jan 2018

Nu eten: Cheesecake met Oreo, Tony’s Chocolonely en frambozen

Snak je ook naar iets lekkers? En met lekkers bedoelen we, iets waarvan het water je in de mond gaat lopen? We hebben dé perfecte 'snack' gevonden. En het goede nieuws is dat je er heel veel van kan eten. Hallo cheesecake met Oreo, Tony's Chocolonely en frambozen. Oh my god.

Kom maar door: Cheesecake met Oreo, Tony´s Chocolonely en frambozen

Duik de keuken in en maak deze góddelijke taart die we tegen kamen op Girlscene. Deze taart is een cheesecake (yum) en heeft alle ingrediënten waar jij zielsveel van houdt. Een caloriebom van je welste, maar na jouw eerste hap ben je dat weer helemaal vergeten.

Het recept

Voor één taart waaruit je zes overheerlijke stukken haalt heb je nodig:

75 gram boter
2 bakjes monchou
250 ml slagroom
3 velletjes gelatine
2 pakken Oreo koekjes
2 repen Tony’s Chocolonely framboos
Verse frambozen
Mini Oreo’s

En zo maak je het

Doe de Oreo’s in een blender zodat de koekjes verkruimelen. Dit wordt straks de bodem van je taart. Yum. Smelt tijdens het blenden alvast de boter en roer de boter door het koekmengsel heen in een grote bak.

Pak een springvorm en bedek deze met aluminiumfolie, dit voorkomt dat je bodem straks blijft plakken aan het blik. Giet het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de onderkant van een lepel.

Klop nu de slagroom met een mixer en meng dit vervolgens met alle monchou. Leg ondertussen de gelatine in een bakje met heet water, zodat de gelatine zacht wordt. Smelt vervolgens anderhalve Tony’s Chocolonely reep in een pan. Doe dit op laag vuur, anders verbrandt het. Als de chocolade is gesmolten dan roer je de gelatine met wat heet water erdoor tot het vloeibaar wordt. Roer dit vervolgens samen met de chocolade door het slagroommengsel heen.

Als het beslag klontvrij is dan giet je het beslag op de taartbodem en zet je het voor minimaal drie uur in de koelkast. Als je zeker wil weten dat de taart goed is, kun je hem het beste een nachtje laten staan. Maar als je niet wilt wachten, dan snappen we dat maar al te goed.

Als laatste haal je je goddelijke cheesecake taart uit de springvorm en beleg je hem met de mini oreo’s, frambozen en alles wat je lekker vindt. Oh boy. Smullen geblazen.

Girlscene

Reageer op artikel:
Nu eten: Cheesecake met Oreo, Tony’s Chocolonely en frambozen
Sluiten