Holy moly: Er bestaat cheesecake met pepernoten en witte chocolade

Rosa Tettero 28 sep 2017 Nieuws

Gek op pepernoten? Gek op cheesecake? Oh boy, dan hebben wij misschien wel jouw grootste guilty pleasure gevonden voor de decembermaand. Of gewoon eerder, want anders moet je nog veel te lang wachten tot Sinterklaas. Deze cheesecake met pepernoten kun je helemaal zelf maken. Op naar de supermarkt:

De pepernoten liggen al een tijdje in de schappen, voor cheesecake is het eigenlijk altijd wel tijd. Daarom klinkt deze combi als muziek in de oren: cheesecake met pepernoten. Maar dat is nog niet alles. Er zit namelijk ook speculaas en witte chocolade in. Yummmm.

Dit heb je nodig:

  • Ingrediënten voor de cheesecake
  • 300 gram brokspeculaas
  • 300 gram witte chocolade
  • 75 gram kruidnoten
  • 600 gram roomkaas / zuivelspread
  • 125 gram boter
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren

Ingrediënten voor de karamel

  • 200 ml slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 eetlepels water

De bereiding

Verwarm de oven tot 180°C. Verkruimel de brokspeculaas in de keukenmachine. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Voeg de boter toe aan de koekkruimel. Roer goed door.

Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de randen in. Leg de koekkruimel op de bodem en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Verlaag de temperatuur naar 130°C.

Smelt intussen de witte chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Roer af en toe door.

Yummie karamel

Voor de gezouten karamel laat je de boter in een kleine pan bruin worden. Voeg de room toe, roer goed door en haal van het vuur. In een ander pannetje kook je de suiker met 2 eetlepels water tot het een diepbruine karamelkleur heeft. Blijf erbij, het kan ineens zwart worden. Haal van het vuur. Voeg nu voorzichtig het boter-roommengsel toe aan de karamel en roer goed door. Breng nog even kort aan de kook en breng op smaak met grof gemalen zeezout.

Meng met de mixer de roomkaas en de suiker tot een gladde massa. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Mix nu de gesmolten witte chocolade door de roomkaas. Voeg de kruidnootjes toe en roer deze met een spatel door de massa.

Giet het mengsel op de taartbodem. Laat de taart een paar keer zachtjes vallen om het lucht er uit te kloppen. Zorg dat de kruidnootjes goed verdeeld zijn. Giet als laatste de gezouten karamel in een dunne straal over het mengsel.

Bijna smullen geblazen

Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven op 130°C. Het midden van de taart mag nog een beetje zacht zijn. Laat de cheesecake iets afkoelen en minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. En dan kan het genieten beginnen.

Oh boy, jouw Sinterklaas kan echt niet meer stuk met deze verrukkelijke taart.

Ook lekker: Nieuwe craving: mini mojito cheesecakes zijn pure perfectie

Reageer op artikel:
Holy moly: Er bestaat cheesecake met pepernoten en witte chocolade
Sluiten