Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 10 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Cheeselovers opgelet! Je kunt binnenkort naar een kaasfestival

Kaas is de hemel. Gesmolten, in ‘normale vorm’, brie, cheddar, gorgonzola, mozzarella, Goudse kaas. O boy, alleen al van de gedachte aan kaas word jij razend enthousiast. En nu is er iets waar jij nog meer van gaat smelten van binnen (snap je ‘m?): een kaasfestival.
Ja, een festival dat geheel in het teken van kaas staat. Kaas, kaas, kaas. Het lijkt erop dat de hemel op aarde toch bestaat.

Ik wil kaas

Waar dat stukje hemel op aarde zich dan bevindt? In Groot-Brittannië. Om precies te zijn in Brighton tijdens de Racecourse op 3 en 4 maart volgend jaar.

Inderdaad, dat duurt nog even. Maar ieder kaasje heeft zijn gaatje en het voordeel is wel dat je genoeg tijd hebt om je tripje naar de UK te regelen. Misschien kun je het combineren met een dagje Londen, waar je kunt rondrijden in een bus met sushi en gin-tonic. Ja, we zeiden toch dat er een stukje hemel op aarde bestond, knipoog.

Cheesy is het wel

Goed, terug naar het kaasfestival. Dat festival gaat The Big Cheese Festival heten en er zullen kaaskenners van over de hele wereld aanwezig zijn. Wat betekent dat jij de allerbeste hapjes kunt eten. Van halloumi frietjes tot mozzarella sticks. Uiteraard mag een optie om te kaasfonduen niet ontbreken.

Kaas smeekt natuurlijk om wijn en dat is ook volop te krijgen tijdens The Big Cheese Festival. Net als speciaal biertjes en sterke drank.

En verder: live comedy, lokale bandjes en cheesy dj’s. Het festival heeft er zeker wel kaas van gegeten. Anyway, het wordt fantastisch.

Reageer op artikel:
Cheeselovers opgelet! Je kunt binnenkort naar een kaasfestival
Sluiten