Zo laat je jouw chemisch behandeld haar mooi uitgroeien

Soms doet ons haar niet wat wij willen. Je hoort vast wel eens om je heen dat vrouwen met krullen liever stijl haar willen en vice versa. Daar zijn de chemische behandelingen voor, die ons het haar van onze dromen geven. Helaas zijn deze niet permanent en kan je verschil gaan zien bij de aanzet van je haar. Zo laat je de behandeling mooi uitgroeien:

Knippen

De enige manier om helemaal van de chemische behandeling af te komen, is door je haar te laten knippen. Als je je haar wilt laten groeien zodat de overgang compleet verdwijnt, is het belangrijk regelmatig een bezoekje te brengen aan de kapper. Elke zes tot acht weken zou je je puntjes bij kunnen laten knippen.

Vermijd hitte

De chemische behandeling heeft als het goed is al genoeg schade aangericht aan je haar. Grijp daarom niet direct naar de stylingtools als je het wilt verbergen. De stijl- of krultang zal je haar niet veel goeds doen, waardoor het langer zal duren voordat je haar weer gezond is.

Vlechten

Hoe kan je met de aanzet van je haar werken als je geen hitte mag gebruiken? Vlechten. Er zijn talloze schattige manieren waarop je ze kan stylen en ze zorgen ervoor dat de rest van je haar matcht met de aanzet. Vlecht je haar wanneer het vochtig is en ga ermee slapen. Als je de volgende ochtend wakker wordt, heb je subtiele waves die de ongelijke aanzet van je haar verbloemen.

Heb geduld

Je haar laten uitgroeien lijkt voor eeuwig te duren. Je zal misschien gefrustreerd raken en je geduld verliezen. Maar houd in je achterhoofd dat Rome ook niet in één dag gebouwd was. Het zal eventjes duren voordat je haar weer compleet gezond en ‘normaal’ is.

Houd van je haar

Uit recent onderzoek is gebleken dat vier van de tien vrouwen met krullend haar er blij mee waren. Het is belangrijk blij te zijn met wat je hebt. Wat de kleur of textuur van je haar ook is: het is prachtig en het past bij je.

Reageer op artikel:
Zo laat je jouw chemisch behandeld haar mooi uitgroeien
Sluiten