Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 26 nov 2016

Chick met ballen: Modemeisje Babette heeft haar allereerste kickbokswedstrijd gewonnen

In ‘Chick met ballen’ zetten we iedere keer opnieuw een vrouw in de spotlights die iets bijzonders doet. Die een ander pad bewandelt dan de meesten van ons zullen kiezen. Een chick die opvalt. Vandaag is dat Babette Grunder. Babette is Digital Content Manager van Glamour en een echt ‘modemeisje’. Maar afgelopen weekend vocht ze haar eerste kicksbokswedstrijd. En ze won.

Babette had nog nooit kickbokshandschoenen aangehad toen ze al rond riep dat ze een wedstrijd wilde doen. Ze gelooft er namelijk in dat als je iets wil bereiken, het goed is om je doel te delen met mensen om je heen. ’Dan komt wat je wilt bereiken al een stapje dichterbij,’ ’Ik ben best een meisjes-meisje. Ik houd van mooie schoenen en tassen, maar toen we bij Glamour vorig jaar gingen nadenken over wat we wilden bereiken in 2016, besloot ik dat ik ging kickboksen.’

‘Tien maanden lang trainde ik bijna ieder dag’

Babette volgde al Double Trouble trainingen bij de sportschool van Robby Nelson in Amsterdam, een combinatie van conditietraining, krachtoefeningen en stoten op een zak. Omdat Robby voormalig Europees- en wereldkampioen kickboksen was, vroeg ze hem of hij haar wilde trainen. En zo kwam het dat ze tien maanden lang bijna iedere dag aan het trainen was. Ook ging ze twee keer naar Thailand, op een soort ‘kickboksvakantie’.

Alles stond in het teken van haar doel: die eerste kickbokswedstrijd. En niet alleen een wedstrijd boksen, nee, winnen. Want als Babette iets doet, dan doet ze het goed. ’Ik houd er niet van om dingen ‘een beetje te doen’,’ vertelt ze. ’Vroeger had ik een paard en daar was ik iedere dag mee bezig. Toen ik turnde deed ik dat op nationaal niveau. Alleen op mijn negentiende, twintigste had ik even een dip, maar ik vind het fijn om ergens helemaal voor te gaan. Het is alles of niets bij mij.’

Once you become fearless, life becomes limitless! Bedankt voor alle felicitaties en lieve reacties op mijn overwinning. En blijf mij vooral vertellen wat jouw goals zijn! ?? #livefearless #redfit #RyoureadytoBawesome #kickboxinggirl #girlswhofight #kickboxing

A photo posted by B A B E T T E G R U N D E R? (@babettegrunder) on

Gestructureerder leven

Behalve bijna dagelijks trainen, liet Babette in de tien maanden voor de wedstrijd ook alcohol staan. Ze at gezonder en ging eerder naar bed. Dat was soms wel lastig, vooral omdat ze regelmatig voor haar werk ’s avonds naar events gaat.

Al je angsten overwinnen

’Kickboksen heeft mijn leven wel veranderd. Het is gestructureerde geworden en ik heb geleerd om ‘nee’ te zeggen tegen dingen. De trainingen waren vaste punten in mijn leven, de rest plande ik er omheen. Doordat mijn leven meer structuur kreeg, had ik juist méér tijd. Voorheen had ik nooit tijd om te eten, vloog ik van hot naar her en had ik wel eens een dubbele afspraak gemaakt. Nu moest ik keuzes maken en ’nee’ zeggen.’

‘Ik ben nog steeds gek op taart’

Echt moeilijk om eten te laten staan, geen alcohol te drinken of op tijd naar bed te gaan vond Babette het niet. Ze geeft aan dat ze niks heeft gemist. ‘Je gaat niet vlak voor je training taart eten, want dan word je misselijk. En als je ’s ochtends vroeg gaat trainen ga je natuurlijk niet de avond er voor uit. Maar ik ben nog steeds gek op suiker, taart en chocolade en dat eet ik nog gerust. Ik eet alleen niet meer meteen de hele reep op. Dat is het verschil.’

10 maanden geleden begon ik met kickboksen, nu is het nog 4 dagen tot aan mijn gevecht. #whatajourney #cantwait #ryoureadytobawesome ???

A photo posted by B A B E T T E G R U N D E R? (@babettegrunder) on

Deel je doel

Doe iets wat je écht leuk vindt, is het advies dat Babette wil geven aan alle vrouwen die ook hun doel willen behalen. Doe iets waar je energie van krijgt. Iets waarvan je denkt: ‘oh, straks mag ik weer!’ Of dat nou om sport, werk of studie gaat.

En deel je doel met de mensen om je heen. ’Ik kreeg zo veel vragen. Iedere dag vroegen mensen wel hoe het ging en of ik al een wedstrijddatum had. Dat is niet alleen een stok achter de deur, het gaf me vooral zo veel energie. Anderen waren zo enthousiast en oprecht geïnteresseerd. Daar wordt je passie allemaal maar groter van.’

Wil jij ook eens proberen of dit wat voor jou is? Babette traint hier. En dezelfde eigenaar opent begin 2017 nóg een grotere gym mét vechtring. Veel plezier.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Droombaan: Iona bepaalt de nagellak kleuren van L’Oréal Paris

Reageer op artikel:
Chick met ballen: Modemeisje Babette heeft haar allereerste kickbokswedstrijd gewonnen
Sluiten