Chick met ballen: Bella rijdt voor Defensie in een pantservoertuig

In 'Chick met ballen' zetten we iedere keer opnieuw een vrouw in de spotlights die iets bijzonders doet. Die een ander pad bewandelt dan de meesten van ons zullen kiezen. Een chick die opvalt. Vandaag is dat Bella, die voor Defensie in een pantservoertuig rijdt.

Bella werkt bij de Landmacht. En nee, ze heeft geen alledaagse baan. Misschien zelf een beetje een mannenbaan. Maar als vrouw kun je bij Defensie namelijk alle functies vervullen die je zou willen. Bijvoorbeeld ook in de logistiek, geneeskunde of techniek. Maar je kunt ook tandarts worden bij Defensie of werken in de communicatie.

Vroeger was Bella een heel druk meisje. Ze zocht altijd veel spanning op in haar leven. Maar ze heeft haar rust gevonden bij Defensie. Als ze rijdt in een pantservoertuig vergeet ze alles om haar heen.

‘Je bouwt echte vriendschappen op’

Vooral het contact met haar collega’s vindt Bella bijzonder. ‘Als je werkt bij Defensie doe je dingen die andere mensen nooit zouden doen. Je hebt een unieke ervaring. En je bouwt echte vriendschappen op met je groep collega’s, daar word je heel hecht mee. Dat vind ik heel mooi en heel bijzonder,’ vertelt Bella.

Bekijk in deze video het verhaal van Bella. Over een jonge vrouw die haar rust heeft gevonden. ’Bij Defensie leer je veel, vooral over jezelf.’

Benieuwd naar andere vrouwen die er werken en wat zij doen? Hier kun je nog meer verhalen over chicks met ballen bekijken.

Zoek je een baan en wil je net als Bella werken aan vrede en veiligheid? Kijk dan even naar vacatures bij Defensie. Er zijn enorm veel functies te vervullen, je kunt er je dromen laten uitkomen.

In samenwerking met het Ministerie van Defensie

Reageer op artikel:
Chick met ballen: Bella rijdt voor Defensie in een pantservoertuig
Sluiten