Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 8 nov 2015

Chick met ballen: hoe de verlegen Teske heel Nederland verovert met haar hitsingle en vlogs

Wie kent haar onderhand niet, Teske de Schepper. Het meisje dat op dertienjarige leeftijd begon met schrijven op haar eigen blog. Ze wist in enkele jaren zo bekend en succesvol te worden door haar prachtige verhalen dat ze naast blogger nu ook vlogger, zangeres én bekende Nederlander is. Extraversie ten top zou je denken, maar Teske is diep van binnen stiekem best verlegen.

Een dorpsmeisje uit een creatief gezin

Teske groeide op in Reeuwijk. ‘Een boerendorpje inclusief koeien en weilanden’, zoals ze het zelf noemt. Ze groeide op als jongste telg binnen een grote familie. Helemaal gek is het niet dat Teske op dertienjarige leeftijd haar talent voor schrijven begon te ontplooien: ‘Mijn hele familie is creatief, het is eigenlijk ‘gewoon’ bij ons om creatief bezig te zijn.’ Haar broer had een eigen ICT bedrijf en hielp zijn zusje binnen no time aan een blog waar ze al haar verhalen kwijt kon. Maar dat zij één van de grootste Youtubers van Nederland werd, was ook voor haar een verrassing.

‘Ken ik jou niet ergens van?’

Het is nooit Teske haar doel geweest om landelijke bekendheid te bereiken. Zo zegt ze ook dat ze schreef omdat ze het gewoon heel leuk vond, en een blog daarvoor het perfecte platform was. Ze zag haar blog als haar dagboek en deelde wat ze deed, wat haar bezig hield en vertelde alles wat zij interessant vond. Al snel kreeg ze lovende reacties op haar blogs en het aantal volgers nam met de dag toe. Het ging zo hard dat ze zelfs werd herkend op straat: ‘Ik had helemaal niet door dat ik echt zo bekend was, en dat allemaal van achter mijn laptop.’ Het gebeurde steeds vaker dat onbekenden vroegen: ‘Ken ik jou niet ergens van?’ Maar het bleef niet bij een paar herkenningen op straat. Teske werd in korte tijd zo succesvol dat ze zichzelf, al zal ze dat niet doen, een bekende Nederlander kan noemen.

De verlegen duizendpoot

Het bloggen was haar eerste en één van haar grootste passies. Het lukte haar om haar blog op zo’n manier te delen met het publiek dat ze haar werk ervan kon maken. Maar dit verlegen meisje bleek nog meer talenten te bezitten. Ondanks haar verlegenheid heeft ze toch verschillende sprongen in het diepe gewaagd. Zo heeft ze dit jaar een contract met Universal Music getekend. En wat denk je? Haar debuutsingle Rewritten stond zeven weken in de Tipparade van de Nederlandse Top 40. Met dat nummer is ze nu zelfs genomineerd voor een Xite Award. En ook in de categorie ‘Best Vlogging’ kan ze een prijs in de wacht slepen.

“Als je altijd maar naar beneden blijft kijken zal je de zon nooit zien”

Dit jaar deed Teske mee aan Expeditie Robinson. Toen ze werd gevraagd om na te denken over een eventuele deelname hoefde ze niet lang na te denken. Ze zei direct volmondig ja. Een ervaring die ze niet kon afslaan ook al zou ze worden gezien door heel tv-kijkend Nederland. Tijdens Expeditie Robinson had Teske moeite om haar plekje te vinden binnen de grote groep mensen. Ze voelde zich af en toe een beetje een buitenstaander, wat best ironisch is als je bedenkt hoeveel mensen haar dagelijks volgen.

Teske laat als geen ander zien dat je moet geloven in jezelf. Ze is een duizendpoot die nietsvermoedend één van de succesvolste blogs in de Benelux startte en vervolgens uitgroeide tot een succesvolle vrouw op meerdere vlakken. En dat is inspiratie ten top voor iedereen.

Gun jij Teske een Xite Award? Ga dan naar www.xite.nl/awards/2015 en breng je stem uit voor 19 november!

Wij bij Beautify krijgen geen genoeg van chicks met ballen. Ben jij zelf een chick met ballen of ken je er één die wij ook moeten kennen? Mail dan naar: [email protected]

Reageer op artikel:
Chick met ballen: hoe de verlegen Teske heel Nederland verovert met haar hitsingle en vlogs
Sluiten