Chill! Met deze tips is het veel minder vaak nodig je benen te scheren

In de winter zijn we allemaal wat minder strikt in het scheren van onze benen, oksels en bikinilijn. Maar tijdens de feestdagen wil je natuurlijk wel kunnen shinen en dan helpt het als je weet dat je goed in je vel zit. Daarom: tips om minder vaak te hoeven scheren.

Scrub vóór het scheren

Begin je scheersessie door jezelf eerst lekker te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen, waardoor je scheermes dichter op je huid komt.

Gebruik altijd een scherp mesje

Met een bot mesje krijg je lang niet het resultaat waar je van droomt. Met het gevolg dat je veel vaker je haartjes moet verwijderen en daar hebben we nou juist geen zin in.

Let op hoe je haar groeit

Op het grootste deel van je benen is het prima om tegen je haarrichting in te scheren. Sterker nog, je krijgt een veel gladder resultaat. Let wel op bij je oksels en bikinilijn. Je wilt immers geen rode bultjes of ingegroeide haarjes.

Scheer nooit droog

Want ten eerste scheert dat niet lekker en ten tweede heb je veel meer kans op wondjes. Gebruik altijd een scheergel of desnoods een flink schuimende shampoo als je toch je haar aan het wassen bent onder de douche. Mannenscheerschuim is vaak goedkoper, en werkt net zo goed. Als je écht lui wil doen, kun je kiezen voor het scheermes van Gilette Venus & Olaz. Daar zit er al gel in het scheerkopje.

Hars, wax of epileer

Denk je nu meteen ‘au, au, au’? Voor alle drie de methoden geldt: hoe vaker je het doet, hoe minder pijn je gaat voelen. Als je voor het eerst wil epileren kun je de Braun Silk-épil Wet & Dry proberen. Hiermee kun je epileren onder de douche. Niet alleen handig, maar ook minder pijnlijk.

En nu genieten van een super smooth resultaat.

LEES OOK: De smaak van je vayaya veranderen? Zo doe je het

Reageer op artikel:
Chill! Met deze tips is het veel minder vaak nodig je benen te scheren
Sluiten