Yes, vanaf nu eet jij chocola zonder schuldgevoel

Is chocola echt jouw guilty pleasure als je aan het werk bent? Vanaf nu hoef je je niet meer schuldig te voelen als je chocola eet op werk of tijdens het studeren.

Soms heb je van die dagen dat je zo hard aan het werk bent dat je even in een dipje komt. Je hebt zin om te snoepen, en chocola spookt daardoor de hele tijd door je hoofd. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat chocola eten zorgt voor meer alertheid.

Woehoe, daar worden wij blij van. De universiteit van Northern Arizona heeft onderzocht of chocola nou goed is voor de concentratie of juist niet. Er is onderzoek gedaan onder 122 studenten. Een deel van de studenten kreeg pure chocolade met 60% cacao erin. Het bleek dat bij deze groep studenten de alertheid inderdaad omhoog ging, maar ook hun bloeddruk. Het andere deel van de studenten kreeg ook pure chocolade, maar dan een met aminozuur erin. Dit is ook te vinden in bijvoorbeeld green tea, en zijn een soort proteïnen. Deze groep studenten hadden ook een betere alertheid terwijl hun bloeddruk laag bleven door het aminozuur.

Vanaf nu kun jij dus gewoon lekker pure chocola eten onder het mom van: ‘dan kan ik beter werken’. Wij zullen het niet verder vertellen.

Reageer op artikel:
Yes, vanaf nu eet jij chocola zonder schuldgevoel
Sluiten