Hoera! Nieuw onderzoek toont aan dat 2 repen chocolade per dag gezond voor je zijn

Oh my! Bel je ouders en vertel dat alles wat ze jou ooit over chocolade vertelden, een leugen was. Volgens een nieuw onderzoek die in Heart Journal verscheen, zijn twee chocoladerepen per dag, gekoppeld aan een lager risico op hart-en vaatziektes. I think I just fell in chocolate heaven..

Onderzoek

Tijdens een onderzoek op University of Aberdeen kwam naar voren dat mensen die chocolade aten, elf procent minder kans hadden op hart-en vaatziekten en negen procent minder kans op andere ziektekwalen, als je dat zou vergelijken met mensen die helemaal geen chocolade eten. Het onderzoek werd gedaan bij 21.000 mannen en vrouwen.

Goed om te weten, de aangeraden chocolade inname ligt op 100 gram per dag. Want voordat je over-énthousiast raakt en je jezelf gaat volproppen met M&Ms, er zijn volgens dit onderzoek ook andere feiten waar je op moet letten. De mensen die zich hadden opgegeven om mee te doen aan het onderzoek waren namelijk redelijk jong en hadden een normaal gewicht. Zo hebben zij waarschijnlijk minder kans op bijvoorbeeld diabetes en bewegen zij waarschijnlijk ook meer dan ouderen.

Verschillende meningen

Dokter Tim Choco, een consultant cardioloog van de Universiteit Sheffield antwoord op het onderzoek met: ‘Ik zou mijn patiënten niet adviseren om hun chocolade inname op basis van dit onderzoek nu te verhogen, met name als ze overgewicht hebben. Chocolade is niet slecht voor je, het kan zelfs goed voor je zijn maar overdrijf het niet’. Aldus dit onderzoek. Bummer.

Reageer op artikel:
Hoera! Nieuw onderzoek toont aan dat 2 repen chocolade per dag gezond voor je zijn
Sluiten