Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 13 okt 2017

Dankzij deze chocolade is je menstruatiepijn verleden tijd

Het is de hel op aarde, elke maand weer dezelfde taferelen. Zodra het zover is, lig jij met een kruik op je buik op de bank. Wáárom jij? We feel you. Gelukkig zijn er pijnstillers op de wereld. Maar nu is er een middeltje dat ook nog eens super lekker is. Chocolade tegen menstruatiepijn? Oh yeah.

Pijn is niet fijn.

We weten hoe verschrikkelijk veel pijn het kan doen als de periode van de ongesteldheid weer is aangebroken. Je komt de dagen maar amper door en verschuilt je het liefst onder de dekens met zoveel mogelijk junkfood zodat je je nog een beetje beter voelt.

Maar toen we lazen dat er nu een nieuwe soort chocolade is die de helse pijn wel eens zou kunnen verzachten, kon ons geluk niet meer op. Een paar helden uit Zwitserland bedachten deze lifesaver, chocolade tegen menstruatiepijn.

De chocolade draagt ook nog eens de toepasselijke naam ‘Frauenmond’, wat vrouwenmaan betekent.

Dé chocolade tegen menstruatiepijn

De fantastische reep is gemaakt van zestig procent cacao. Maar hoe helpt het nu eigenlijk tegen de helse pijn die wij ervaren tijdens de menstruatie? Nou, daar heeft de bedenker Marc Widmer een verklaring voor. Er zitten namelijk zeventien verschillende soorten kruiden in die blijkbaar helpen het lichaam te kalmeren.

De stoffen serotonine en theobromine worden gemixt met de kruiden. Dit is de wonderlijke combinatie die zou helpen bij het verlichten van de pijn die we elke maand ervaren. Omdat we vaak een serotonine dip ervaren tijdens die periode, zou dit wel eens het wonderlijke middeltje kunnen zijn.

Dit hebben we nodig toch?

Wat een geweldige vent die Marc. Hij weet niet eens hoe menstruatie voelt maar denkt helemaal met ons mee. Geef chocolade aan een vrouw en zorg dat ze geen pijn heeft en ze is het gelukkigste wezen op aarde. Bedankt Marc. Je kunt de crowdfundingactie hier steunen.

Hier word je waarschijnlijk ook erg blij van: Holy moly: Er bestaat cheesecake met pepernoten en witte chocolade

Reageer op artikel:
Dankzij deze chocolade is je menstruatiepijn verleden tijd
Sluiten