Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 13 aug 2018

Neem gerust nog een blokje want van chocolade leef je langer

Probeer je te minderen met het eten van chocolade? Dat hoeft niet meer. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat je er langer door kan leven. Dit zijn onderzoeken naar ons hart.

Dit nieuws maakt ons blij. Want één blokje chocolade eten is ons nog nooit gelukt. Zodra de wikkel van de reep is, kunnen we er met geen mogelijkheid meer afblijven.

Chocolade verslaving

Puur met nootjes, wit met stukjes of zeezout karamel… je mag ons áltijd wakker maken voor chocolade. Gelukkig blijkt uit Deens onderzoek dat we onze liefde voor chocola niet meer hoeven te onderdrukken.

Gezondheidsvoordelen

Het was al bekend dat het eten van chocola zou kunnen zorgen voor een sterke vermindering van de kans op hart- en vaatziekten. Maar er is meer. Want het onderzoek wijst ook uit dat het de kans op hartritmestoornissen kan verminderen.

Minder kans op hartritmestoornissen

Onderzoekers volgden 13,5 jaar lang een groep Denen tussen de 50 en 64 jaar oud. Zij moesten voor het onderzoek twee tot zes keer per week een stukje van dertig gram chocolade aten. En wat bleek? Deze mensen hadden 11 tot 20 procent minder kans op voorkamerfibrillatie, oftewel hartritmestoornissen.

Meer onderzoek nodig

De onderzoekers laten nog wel weten dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden. Want het is nog niet duidelijk voor welke soorten repen deze uitkomst geldt. Maar voor dit duidelijk is, hebben we een extra excuus om gewoon te blijven snoepen. Ha.

Deze tiramisu met Licor 43 is het enige wat je nog wilt eten

AD

Reageer op artikel:
Neem gerust nog een blokje want van chocolade leef je langer
Sluiten