Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 9 jan 2018

Fantastisch nieuws! Chocolade helpt je bij het sporten

Sleep jij jezelf met je goede gedrag iedere week naar de sportschool, terwijl je liever op de bank een reep chocolade opeet? Dan hebben we goed nieuws, want die reep uit de kast halen is namelijk helemaal geen slecht idee.

Chocolade helpt je bij het sporten

Als je moet kiezen tussen een aflevering van Temptation Island en de sportschool is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Maar mocht je toch voor de tweede optie gaan heb je in ieder geval een goede reden om aan een reep Tony’s chocolade te beginnen.

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel blijkt namelijk dat het actieve bestandsdeel van chocola oxidatieve stress verlaagt tijdens het sporten. Pardon?

In Jip en Janneke-taal: het betekent dat chocolade je beschermt tijdens het sporten, omdat oxidatieve stress anders je cellen beschadigt.

Lang leve iedere dag chocolade eten

Dat de oxidatieve stress je cellen beschadigt klinkt niet zo fijn, maar dat je daardoor aan de chocola mag klinkt wél als muziek in de oren. Ze raden zelfs aan om iedere dag tussen de 100 en 200 gram chocolade te eten. Yihaa!

Helaas niet de karamel-zeezout reep, maar die van 70 procent of meer cacao.

De ‘schadelijke effecten’ van het eten van de chocola zouden niet opwegen tegen de heilzame werking ervan, dus op naar de supermarkt.

Reageer op artikel:
Fantastisch nieuws! Chocolade helpt je bij het sporten
Sluiten