Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 2 mei 2018

Neem nog maar een stukje: chocolade is hartstikke goed voor je als je gestrest bent

Deadlines. Problemen met je bestie/vriendje/zus. Overvolle kledingkast en niets hebben om te dragen... Krijg je al spontaan stress als je hier alleen al aan denkt? Dan is er nu voor eens en altijd een oplossing: eet wat chocolade.

Ja, dat lees je goed. Als je de wetenschap mag geloven helpt chocolade namelijk om stress te verminderen. Daar wil je vast meer over weten, dus lees vooral verder.

Chocolade eten = minder stress?

Zo’n vierkant blokje chocolade maakt je natuurlijk hartstikke gelukkig. Maar wist je al dat het ook bijdraagt aan je gezondheid? Nou ja, in zekere zin dan. Dat bevestigen twee onderzoeken namelijk.

Dank de Loma Linda University in Californië maar. Zij kwamen er dankzij hun onderzoeken namelijk achter dat chocolade zo slecht nog niet is. Sterker nog, ze beweren dat zo’n reep van je favoriete chocola een positieve invloed heeft op hoe gestrest je bent.

Gezondheidsvoordelen

Niet alleen helpt het om een blokje te eten als je stress ervaart, maar het werkt ook om ontstekingen tegen te gaan. Daarnaast heeft het een positief effect op je humeur, geheugen en immuniteit.

Voordat je een reep Tony’s Chocolonely in karamel-zeezout naar binnen werkt is het wel belangrijk om te weten dat het gaat om choco van minstens 70 procent cacao. Nu maar hopen dat het cacao tekort niet doorzet, want wat moeten we anders doen als we gestrest zijn?

Reageer op artikel:
Neem nog maar een stukje: chocolade is hartstikke goed voor je als je gestrest bent
Sluiten