Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 22 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Mmmm! Deze Baileys chocolademousse kun je makkelijk zelf maken en smaakt héérlijk

Als je het urenlange kerstdiner met je schoonouders moet zien te overleven, kun je maar beter aanbieden om het dessert zelf te maken. Waarom? Wij hebben een toetje gevonden waar voldoende alcohol in zit, zo kom je die laatste paar uur aan tafel ook nog wel door.

Deze Baileys chocolademousse is beter dan alle andere kersttoetjes. In de eerste plaats omdat het waanzinnig lekker is, maar ook omdat er voldoende alcohol in zit om het kerstdiner mee door te komen.

Dit heb je nodig

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor de mousse:
– 200 ml slagroom
– 2 eieren
– 200 gram melkchocolade
– 40 gram boter
– 1 el suiker
– 3 el Baileys
– chocoladevlokjes

De bereiding van de chocolademousse

Breek of hak de chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de chocolade vervolgens samen met de boter au bain-marie in een kom. Haal de kom met chocolade van het vuur. Splits de twee eieren en klop het eigeel langzaam met een garde door de gesmolten chocolade heen.

Schenk daarna de Baileys door de gesmolten chocolade en mix deze rustig door de massa heen. Als je merkt dat er klontjes ontstaan in de massa kun je de kom altijd weer even terugzetten op een laag vuurtje.

Doe de slagroom in een kom, voeg daar de suiker aan toe en klop dit stijf. Het stijfsel kun je daarna rustig (!) met een spatel door de gesmolten chocolade mengen. Klop nu het eiwit van de gesplitste eieren stijf met een mixer en spatel ook dit langzaam door het chocolade mengsel heen.

Het serveren

Giet het mengsel in vier mooie kommetjes of glazen en laat het nog minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Als de mousse is opgestijfd kun je het nog versieren met chocoladevlokjes. Et voilà, je hebt een heerlijk toetje gemaakt.

Oeeeeh! Met dit recept maak je de allerlekkerste Licor 43 brownies

Leuke Recepten

Reageer op artikel:
Mmmm! Deze Baileys chocolademousse kun je makkelijk zelf maken en smaakt héérlijk
Sluiten