Inga Stoit
Inga Stoit Life 18 aug 2018

Dit recept voor chocoladepizza is echt goddelijk lekker en stilt ál je cravings

Dit recept van Allerhande, is mind blowing. De supermarkt heeft namelijk nu een chocoladepizza online staan. En dat is toch té belachelijk lekker voor woorden? Daarmee heb je het krokante van pizza en het zoete van chocolade. Halleluja, wat een goddelijke smaaksensatie.

Wanneer iemand jou vraagt om te kiezen tussen pizza of chocolade, weet jij het oprecht niet. Deze keuze kun jij simpelweg niet maken. Jouw lievelings zijn nu gecombineerd in één. De chocoladepizza is alles wat jij wilt in dit leven. En deze maak jij zo.

Ingrediënten:

– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– ¼ theelepel zout
– 125 gram Griekse yoghurt
– 1 eetlepel bloem
– ½ eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels hazelnoten
– 125 gram Hollandse aardbeien
– 4 eetlepels hazelnootpasta
– 1 takje verse munt

Chocolade pizza maken:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het meel, zout en de yoghurt in een kom en kneed het tot één geheel. Bestuif het werkblad vervolgens met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 porties, rol het met een deegroller uit tot ronde platte lappen/broodjes van 20 centimeter doorsnede.
2. Bestrijk het deeg met een bakkwast aan beide kanten licht met wat olijfolie. Verdeel de lappen deeg, over een: met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven, in 12-15 minuten licht goudbruin en gaar.
3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 tot 4 minuten. Hak deze vervolgens in grove stukken. Snijd daarna de aardbeien in plakjes.
4. Neem de pizza’s uit de oven en besmeer deze met hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en de blaadjes van de munt. En voilà, deze prachtige chocoladepizza is ready to eat.

Bekijk de instructievideo op Allerhande, en ga heerlijk aan de slag.

Geen zin om zelf te maken? Je kunt ‘m ook bestellen:

Smakelijk nieuws! De chocoladepizza komt naar Nederland

Reageer op artikel:
Dit recept voor chocoladepizza is echt goddelijk lekker en stilt ál je cravings
Sluiten