Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 22 aug 2018

Yummm: hou de zomer nog even vast met deze zelfgemaakte chocolate chip ijsjes

Stiekem huilen we tranen met tuiten dat de zomer bijna voorbij is. Maar daarom grijpen we de kans om de zomer nog nét iets langer vast te houden met beide handen aan. Deze chocolate chip ijsjes maak je zelf, en houden je de hele herfst in de zomerstemming.

Als het aan ons ligt, is het iedere dag een uitgelezen moment voor ijs. Weer of geen weer, zon of regen; wij kunnen altijd wel een ijsje naar binnen werken.

Chocolate chip ijsjes

Vanille ijs is natuurlijk sowieso al lekker. Maar beeld je eens in dat er daarin chocolate chip cookies zitten verwerkt, die je ijsje van een zoete en crunchy bite voorzien. En dan heb zitten ook dus ook nog stukjes salted caramel erdoor verwerkt.

En het leuke is, dat je deze ijsjes heel gemakkelijk zelf kunt maken. En nee, je hoeft niet zélf vanille ijs in elkaar te flansen. Want dit recept staat je toe gewoon een bak vanille ijs te gebruiken. We vonden dit recept op ons zusje Culy.nl en daar werden we heel blij van.

Ingrediënten

Voor 6 ijsjes

  • 1 liter vanille roomijs
  • 8 chocolate chip cookies
  • 6 theelepels salted caramel (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • IJsvormpjes

En zo maak je ze zelf

Schep het roomijs in de kom en mix het geheel twee minuten tot het zacht is. Verkruimel ondertussen de chocolate chip koekjes en meng deze door het zachte ijs. Laat een beetje van de kruimels achter.

Voeg daarna de salted caramel toe aan het ijs. Roer dit met een vork door het ijsmengsel, waardoor je een soort van swirls krijgt.

Schep dit daarna in de ijsvormpjes. Om alle hoeken gevuld te krijgen, kun je een paar keer met de ijsvorm op het aanrechtblad tikken. Zo zakt het in alle hoekjes, en krijg je een mooi gevulde vorm.

Strooi nu een klein beetje koekkruimels bovenop de ijsjes en steek de stokjes erin. Zet ze voor tenminste drie uur in de vriezer. En tadaa: daar zijn je zelfgemaakte ijsjes.

OHMY! Deze roze kitkat taart is hemels, en die wil je écht proeven

 

 

Culy

Reageer op artikel:
Yummm: hou de zomer nog even vast met deze zelfgemaakte chocolate chip ijsjes
Sluiten