Christmas is coming: zo host je het perfecte diner

Kerstmis komt steeds dichterbij en daarmee ook die heerlijke voorbereidingen. Ben jij dit jaar de lucky one die het kerstdiner organiseert? Mét deze tips ben je er zeker van dat het een daverend succes wordt waar nog lang over wordt gesproken:

Zorg voor de perfecte playlist

Zorg ervoor dat je van te voren een playlist heb samengesteld. Uiteraard met de mooiste kersthitjes, maar uiteraard mag je dit afwisselen met andere muziek waarvan je denkt dat het in de smaak zal vallen. Er is namelijk niets leuker dan dat je gasten binnenkomen en er al een heerlijk kerstnummer door het huis klinkt.

Decoreer de tafel

Hoogstwaarschijnlijk staat je kerstboom al, dat scheelt een hele hoop. Maar decoreer naast de kerstversiering de tafel ook altijd met mooie kaarsen. Dit geeft sfeer aan je huis die je met een lamp nooit kan evenaren. Mooie servetten zijn ook zeker geen overbodige luxe. Net zoals verschillende borden, glazen en mooie karaffen die alvast zijn gevuld met water en op tafel staan.

De tafelschikking

Nodig je alleen mensen uit die je al kent? Dan is een tafelschikking niet per se nodig, al kan het dan ook juist heel leuk zijn. Als er mensen zijn die elkaar niet allemaal kennen kan het wellicht leuk zijn om hen naast elkaar te zetten en bijvoorbeeld een bekende tegenover hen. Zo zorg je ervoor dat niemand zielig alleen zit en iedereen iemand heeft om mee te praten. Scheelt jou als gastvrouw een hoop zorgen.

Zorg ervoor dat je mensen aan elkaar voorstelt

Komen er mensen die elkaar niet kennen? Zorg er dan voor dat je ze aan elkaar voorstelt. Zo is direct het ijs gebroken en hoeven ze niet zelf een moment te vinden in de drukte om zichzelf tussen neus en lippen door voor te stellen. Door dit te doen voelt iedereen zich direct welkom en ontstaan er direct gesprekken tussen de onbekenden.

Wees eenduidig over de dresscode

Niets vervelender dan dat je gasten niet weten wat ze aan moeten trekken. Uiteraard trek je tijdens Kerstmis altijd iets feestelijks aan maar iedereen kan hier een andere gedachte bij hebben. Niets erger dan dat de één in een melige kersttrui komt met kerstmuts terwijl de ander in een paillettenjurkje met geföhnd haar aankomt. Wees daarom eenduidig over de dresscode zonder iemand ergens toe te dwingen.

Kies voor een persoonlijke noot

Kies voor een persoonlijk briefje op het bord van je gast. Of bijvoorbeeld aan een mooi lintje aan het welkomstdrankje. Zet hierop wat je degene wenst het aankomende jaar, een leuke grap of iets anders wat je aan haar of hem doet denken. Een persoonlijke boodschap is iets wat iedereen zal onthouden en je krijgt direct leuke reacties.

Ga voor een gevarieerd menu

Al zeggen mensen dat ze alles lusten, iedereen heeft stiekem een voorkeur. Kies daarom niet voor een menu met alleen maar vlees of alleen maar vis. Daar maak je namelijk enkelen dolgelukkig mee terwijl een ander bij de tweede gang wel genoeg vlees heeft gezien. Door een gevarieerd menu te maken is er voor iedereen iets wat ze heerlijk vinden.

Zorg voor genoeg booze

Er is namelijk niets erger dan dat je als gastvrouw moet verkondigen dat er geen wijn meer in huis is. Koop daarom áltijd te veel alcohol in zodat je er zeker van bent dat niemand aan het eind van de avond limonade moet drinken.

LEES OOK: Deze 13 licht neurotische trekjes hebben héél véél vrouwen

Reageer op artikel:
Christmas is coming: zo host je het perfecte diner
Sluiten