Demi Rutten
Demi Rutten Life 5 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Fris en fruitig: dit recept voor citroen kwarktaart is perfect voor zonnige dagen

Je weet ondertussen wel hoeveel wij van eten houden, en wij zouden Beautify niet zijn als we niet weer een superlekker recept voor je hadden gevonden. Deze week is het een recept voor een frisse citroen kwarktaart, die perfect is voor zonnige dagen of als toetje na de BBQ.

When life gives you lemons, you make lemon cheesecake. 😉

Dit recept voor citroen kwarktaart is perfect voor zonnige dagen

Ja, daar zijn we weer met een superlekker recept. Dit keer is het een recept voor een frisse citroen kwarktaart, die ideaal is voor op zonnige dagen wanneer het lekker warm is. En wij leggen je natuurlijk even uit hoe je deze kwarktaart maakt. Komt ‘ie.

Wat heb je nodig voor de citroen kwarktaart?

150 gram maria koekjes
100 gram boter
8 blaadjes gelatine
500 milliliter kwark
2 citroenen + 1 voor garnering
150 gram witte basterdsuiker
250 milliliter slagroom
Springvorm van ongeveer 22-24 centimeter
Mixer
Keukenmachine
Bakpapier

Hoe maak je de citroen kwarktaart?

Oké, we beginnen met het fijnmalen van de maria koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door de fijngemalen koekjes tot het samen een kruimelig mengsel vormt. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koek/boter mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit vervolgens in de koelkast.

Rasp daarna de 2 citroenen en pers het sap eruit. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm het citroensap in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme citroensap. Laat de blaadjes goed oplossen en laat het mengsel daarna afkoelen.

Mix terwijl dit afkoelt de slagroom en voeg daar beetje bij beetje de suiker aan toe. Voeg op het laatst de afgekoelde citroensap met de gelatineblaadjes, citroenrasp en de kwark toe aan dit mengsel. Mix dit nog kort door elkaar.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet dit mengsel boven op de koekbodem. Zorg dat het goed verspreid is, en laat de kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Nog beter zou het zijn om de taart een hele nacht te laten opstijven zodat hij goed stevig is.

Snijdt de overgebleven citroen door de helft. Rasp de ene helft, en snijdt de andere helft in plakjes. Garneer de citroen kwarktaart hiermee. Je kunt de taart ongeveer 5 dagen bewaren, maar zo lang heb je vast niet nodig voor ‘ie op is. 😉 Eet smakelijk!

Lees ook: Dit TikTok-recept voor pesto eieren gaat compleet viral en wil je proberen