Isis van Graas
Isis van Graas Life 2 feb 2020

Helpt citroenwater bij afvallen? Wij zochten het voor je uit en hebben hét antwoord op je vraag

Op zomerse dagen vliegt het over de toonbank alsof het gratis is en zie je het overal: citroenwater. Velen beweren dat het zou zorgen dat afvallen makkelijker gaat. Een paar plakjes citroen in een vol glas water, met eventueel nog een paar ijsblokjes erin. Dit zou hét middel zijn sneller en makkelijker af te vallen.

Een kleine disclaimer – afvallen is een veelbesproken maar ook ingewikkeld onderwerp. Ieder lichaam werkt anders en iedereen heeft andere gewoontes en voedingsstoffen nodig. Dit betekent dus niet dat we je aansporen tot afvallen, want iedereen is super mooi op zijn eigen manier. Mensen die een gezonde leefstijl nastreven en het antwoord op deze vraag willen, kunnen verder lezen. Laat je altijd goed informeren en spreek met een voedingsexpert als je meer vragen hebt.

Helpt citroenwater bij afvallen?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Citroenwater wordt tegenwoordig gezien als het wondermiddeltje als je een paar kilo’s kwijt wilt en ook ‘gezondheidsguru’s’ zweren erbij. Maar of het écht helpt bij afvallen, dat zochten we voor je uit.

Hét antwoord

Voor diegenen die als een bezetene glazen met citroen achterover hebben gegooid, helaas. “(Heet) water met citroen zelfs zorgt er niet voor dat je afvalt“, zegt diëtiste Alissa Rumsey. Citroenwater zorgt er dus niet voor dat je sneller afvalt. Wel is het zo, dat wanneer je meer water drinkt, je sneller een vol gevoel creëert en dus minder eet.

Met of zonder citroen, water drinken is ontzettend belangrijk en vooral bij afvallen. “Onze lichamen lezen dorst als een vorm van honger, dus wanneer je te weinig drinkt krijg je automatisch sneller honger en eet je meer. Genoeg drinken helpt dus tegen alle cravings en extra kilootjes die je juist niet wilt“, zegt diëtiste Brigitte Zeitlin.

Wel kunnen we je op andere manieren verder helpen naar jouw doel, bijvoorbeeld door je meer informatie te geven over het ketodieet en de zin en onzin over het drinken van shakes.

Misschien vind je dit ook leuk:

Womanshealth

Reageer op artikel:
Helpt citroenwater bij afvallen? Wij zochten het voor je uit en hebben hét antwoord op je vraag
Sluiten