Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 7 dec 2015

Cityladies opgelet! Dit is waarom de creatiefste en succesvolste mensen in een stad wonen

Als je een echt stadsmeisje bent, loop je niet alleen voor met de nieuwste modetrends, maar ook in het leven. Drie keer hoera, want als je in een stad woont ben jij creatiever en succesvoller dan andere mensen.

Er zijn meer impulsen

Het is altijd druk en you love it. Overal lopen mensen, overal zijn winkels, overal zijn restaurants. Hoe meer je in contact komt met verschillende mensen en frisse ideeën, hoe creatiever en productiever je wordt.

Je kunt jezelf beter ontwikkelen

In een stad ben je nooit uitgeleerd. Je doet een kookcursus met vriendinnen, gaat op salsales en leert nieuwe mensen kennen bij een workshop Kunstgeschiedenis. Ook kun je op een regenachtige zondagmiddag besluiten om eens naar een museum te gaan. Met je lover of alleen. Het maakt niet uit, je struint gewoon door het gebouw.

Er zijn meer mensen om je heen

Natuurlijk maak je niet met iedereen die je tegenkomt op straat een praatje, maar je komt wel heel makkelijk met mensen in contact. Een nieuwe collega die je uitnodigt voor een feestje bijvoorbeeld, of je belandt opeens op een borrel. Het gaat allemaal veel makkelijker en mensen staan open voor nieuwe mensen. En al die nieuwe mensen kunnen je weer op frisse ideeën brengen.

Je durft meer

Als je in de stad woont, leer je vanzelf dat je van je af moet bijten. Het leven in een stad kan namelijk ook best hard zijn en dan moet je niet over je heen laten lopen. Je durft op te komen voor jezelf en voor je mening. Ook op je werk. En dat maakt jou succesvol.

Het is niet raar als je anders bent

In een dorp word je soms best raar aangekeken als je je leven anders leidt dan de andere mensen in het dorp. Bovendien is de mentaliteit in een dorp: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Terwijl in een stad mensen juist blij worden als je weer een of andere gekke uitspatting hebt. Het kan niet vreemd genoeg zijn.

LEES OOK: Dit is waarom mensen die vloeken aantrekkelijker, zelfverzekerder én meer ontspannen zijn

Reageer op artikel:
Cityladies opgelet! Dit is waarom de creatiefste en succesvolste mensen in een stad wonen
Sluiten