Clarifying shampoo, wat is dat nou eigenlijk?

Clarifying shampoo is hét nieuwe ding op haargebied. Maar zoals altijd is het een grote naam en weten we uiteindelijk nog maar weinig van de hele werking. Wat is clarifying shampoo, wat hebben we eraan en wanneer moeten we het gebruiken? Dit is je antwoord:

Wat is clarifying shampoo?

Het ‘clarifying’ onderdeel staat eigenlijk voor diepreiniging. Wat dat inhoudt? Dat je niet alleen je haar van viezigheid en olie ontdoet, maar ook van al het andere. Hierbij kun je denken aan de opbouw van haarproducten of chloor. Ook is het nuttig als je merkt dat je shampoo niet meer zijn oorspronkelijke werking doet. In dit geval heeft je shampoo waarschijnlijk zelf residu opgebouwd. Daarbij kan een clarifying shampoo helpen. Zo begin je als het ware weer met een schone lei.

Wie moet het gebruiken en vooral, hoe vaak?

Iedereen kan er profijt van hebben. Het is nooit verkeerd je haren en hoofdhuid eens op en top te reinigen. Het brengt je haar weer naar zijn oorspronkelijke vorm en textuur. Je kunt het ook goed toepassen voordat je een intensieve conditioner gebruikt of je haren gaat kleuren. Het is hetzelfde als dure crème smeren op een vieze huid. Als het niet helemaal kan doordringen is het eigenlijk nutteloos. Misschien toch een leuk experiment voor het nieuwe jaar?

Reageer op artikel:
Clarifying shampoo, wat is dat nou eigenlijk?
Sluiten