Cleansing conditioner is hot voor je haar en wij vertellen je waarom

De meeste vrouwen wassen hun vrouwen met shampoo en voeden de punten met conditioner. Maar houd je vast, want je kunt je haar ook wassen met conditioner. Wordt je haar daar niet vet van? Nee juist niet. Er is nu namelijk cleansing conditioner. En wij gaan je vertellen wat dit is.

Voor stijl en gekruld haar

Veel vrouwen met mooie krullen zijn vast al bekend met cleansing conditioner. Dit werd namelijk oorspronkelijk al gebruikt bij vrouwen met kroes en pluizig haar. Helaas waren de cleansing conditioners voorheen nog niet geschikt voor vrouwen met stijle lokken.

Maar er is goed nieuws. Want nu kunnen ook zij genieten van dit magische goedje door de nieuwe soorten cleansing conditioners. Voor ieder haartype is er zelfs wel één. Of je nou dik of fijn haar hebt, breekbaar of super pluizig. Cleansing conditioner is daar om je haar prachtig te maken.

Maar wat is het?

Cleansing conditioner is eigenlijk een soort shampoo, maar dan zonder een aantal ingrediënten die wil in shampoo zitten. Denk hierbij aan sulfaten, agressieve reinigingsmiddelen en chemicaliën. Het goedje haalt hierdoor wél het vuil uit je haar, maar niet de essentiële oliën die je hoofdhuid zelf aanmaakt. Het resultaat hiervan is schoon, gezond haar. Én ook nog met een mooie glans.

Gebruik van de conditioner

Let er op dat je cleansing conditioner niet elke dag gebruikt. Je kunt het het beste afwisselen met shampoo. Hoe vaak je dit doet ligt helemaal aan je haartype. Houd er zeker rekening mee dat je je haar minimaal een keer per week met een old school shampoo wast. Wanneer je de conditioner elke dag gebruikt, zal het effect hiervan afnemen. En dat is niet wat we willen.

Heb jij cleansing conditioner al geprobeerd?

LEES OOK: 11 x geweldige tips om je haar langer dan ooit te laten groeien

Reageer op artikel:
Cleansing conditioner is hot voor je haar en wij vertellen je waarom
Sluiten