Redactie
Redactie Life 21 sep 2020

7 x de allerfijnste dingen die je alleen herkent als je heel close bent met je mama

Vertel jij jouw moeder alles? En vind jij het ook het zo fijn om ‘s avonds op de bank te kruipen met jouw moeder om alle leuke jongens in jouw leven te bespreken? Ja, jouw moeder is jouw beste vriendin en daar ben je maar wat blij mee. Daarom hier de zeven allerfijnste dingen die jij herkent als jij heel close bent met mama.

Close met mama

Zelfs de aller intiemste momenten deel jij met jouw moeder; zij is namelijk de eerste die je appt als je een spannende date hebt die avond én de eerste als jouw date voorbij is. Sommige begrijpen er niets van, maar voor jouw moeder heb jij nul komma nul geheimen. Jouw mama is gewoon de beste en dit is waarom:

1. Jullie kunnen uren bellen

Zit jij er even doorheen? Of heb jij een spannend nieuwtje te vertellen? Dan bellen jullie liever dan dat jullie appen. Waarom? Simpel: jullie kunnen wel vijf kwartier in een uur lullen en dat zou gigantisch vermoeiend zijn voor jouw vingers als je alles moet typen.

2. Zij is jouw number one fan op social media

Ongeacht wat je post: je zal altijd verzekerd zijn van minstens één like. Jouw moeder houdt jou namelijk zowel on- als offline in de gaten. Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde, want jouw moeder op Facebook is ongeveer het liefste dat de hele wereld kan meemaken. Maar naast schattig, is het ook een partij handig, aangezien ze hierdoor al jouw vriendinnen kent en daardoor hoef je nooit iets uit te leggen aan haar; zij kent iedereen.

3. Zij is het allerbeste shopmaatje

Shoppen met vriendinnen is gezellig, maar het is jouw moeder waarmee jij het allerbeste kan slagen. Zij weet namelijk preciés wat jou fantastisch staat én waar jij naar op zoek bent. Ze zal als enige écht oprecht en eerlijk zeggen of iets mooi staat, of dat je er uitziet als een zak sinaasappelen in een te klein netje. Oh en ook handig: haar portemonnee, want zij heeft nét even meer te besteden dan jouw schamele loontje.

4. Ze is het beste reismaatje

Dat sommige mensen niet meer met hun ouders mee op vakantie willen, begrijp jij niets van. Oké, een vakantie met het hele gezin, daar ben jij ook wel een beetje klaar mee. Maar alleen met jouw moeder is fantastisch. Zij snapt het als geen ander als jij gigantisch hangry bent, en kent de perfecte mix tussen actief en relaxen die jij nodigt hebt.

5. Ze stuurt je artikelen door op het moment dat ze weet dat jij het nodig hebt

Heb jij een zware week? Dan stuurt jouw moeder jou de gehele week quotes, artikelen en berichtjes door die slaan op je huidige gesteldheid. Ze wil jou namelijk een hart onder de riem steken en laten weten dat jij niet alleen bent én dat er een uitweg is. Een typisch ‘het-komt-wel-goed-schatje’ moedermoment. Het glas Roosvicee moet je er voor het gemak maar even bij denken.

6. Je hebt zin om af en toe naar huis te gaan

Nope, geen verplicht nummertje: jij bent blij als je af en toe lekker thuis kan zijn. ‘s Avonds een kopje thee met wat lekkers en ‘s ochtends als jij beneden komt, staat de tafel rijkelijk bedekt met een heerlijk ontbijtje. Een weekendje quality time met jouw moeder is het allerfijnste dat er is.

7. Je hoopt dat jij en jouw dochter later precies hetzelfde worden

De fantastische band die jij met jouw moeder hebt, wil je later absoluut ook met jouw eigen dochter. Het zou toch fantastisch zijn als jouw dochter zich net zo fijn en op zijn plek voelt in jouw omgeving als dat jij hebt bij jouw moeder?

Een moeder-dochterband is bijzonder. Ze kent je namelijk vanaf dag één en kent je door en door. Niemand heeft een moeder zoals jij en daar mag jij behoorlijk trots op zijn. Aankomend weekend maar weer iets leuks plannen samen.

Lees ook: Moeder-dochter uitje: Dit is waarom Ibiza de perfecte bestemming is voor een minivakantie met je mama

Reageer op artikel:
7 x de allerfijnste dingen die je alleen herkent als je heel close bent met je mama
Sluiten