Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 27 dec 2018

Co-work love: Waarom het vaak gebeurt dat we verliefd worden op één van onze collega’s

Want als hij langs loopt gaat je hart al sneller kloppen. Je weet exact wanneer hij jarig is. En zijn Facebook profiel die heb je ook al negenennegentig keer, uitvoerig bekeken. Dit zijn enkele dingen die we doen als we verliefd worden op één van onze collega's. En geloof ons, je bent echt niet de enige.

Want uit vele onderzoeken blijkt namelijk dat de werkvloer een soort van broeinest is voor verliefdheid en uiteindelijk ook relaties. Maar hoe komt dit nou eigenlijk?

1. De werkvloer biedt een ruimte waar je iemand al goed kan leren kennen

Dit is anders dan elkaar eerst te keuren via Tinder of een online dating site. Zo werk je elke dag met die persoon, je leert elkaar kennen zonder dat er een druk op staat. Er is genoeg tijd. En zo weet je voor je op iemand af stapt hoe iemand van binnen en van buiten is.

2. Je kunt jezelf zijn

Je hoeft er niet voor naar de club. De persoon op werk zie je elke dag. Hij of zij kent je waarschijnlijk ook in je minder mooie outfits en platte schoenen.

3. Je deelt sneller persoonlijke informatie

In het begin is een gesprek met een collega vrij oppervlakkig, maar als je elkaar beter leert kennen dan wordt het persoonlijk. Op een gegeven moment gaan de gesprekken dieper. ‘Wat doe je graag in het weekend? Heb je een vriend of vriendin?’ en ga zo maar door.

4. Je ziet elkaar vaak

We zien onze collega’s meer dan wie dan ook. Voor vele geldt dat ze gedurende de dag en soms ook in de avond met hun collega(s) werken. De stap om gevoelens voor elkaar te ontwikkelen is in dit soort gevallen makkelijker en komt ook sneller voor.

5. Je hebt waarschijnlijk dezelfde doelen in het leven

Jullie hebben dezelfde baan dus wellicht zijn jullie levensstijl en doelen in het leven vrij evenredig. Jullie weten een beetje van elkaar wat jullie verdienen. Het zal namelijk overeenstemmen met wat je zelf verdient. En zodoende gebeurt het vaak dat je gaat fantaseren over wat de opties zouden kunnen zijn als jullie samen waren. Samen reizen, samen een huis kopen, een hond. Je kan het zo gek niet verzinnen.

Conclusie

Zoals we al aangaven is het vrij normaal om verliefd te worden op één van je collega’s. Maar probeer hier niet helemaal in door te slaan. Vandaar dat we wat do’s en don’ts met je willen delen:

  • Vergeet niet dat je je werk nodig hebt, laat je vooral niet meeslepen in alle liefdesbubbels
  • Het gebeurt, maar probeer niet tussen een collega en zijn vrouw of man in te willen staan
  • Mocht het wat worden zorg dan wel dat jullie het professioneel houden op de werkvloer
  • Vergeet niet, dat mocht er vervolgens problemen komen wat betreft jullie relatie, de kans bestaat dat je op zoek wilt gaan naar een nieuwe baan

En verder kunnen van alleen maar zeggen: geniet, en laat je niet gek maken door wat andere collega’s ervan zullen vinden.

Reageer op artikel:
Co-work love: Waarom het vaak gebeurt dat we verliefd worden op één van onze collega’s
Sluiten